TEBEOS Ingenico Yazar Kasa Entegrasyonu Hakkında

43.A.00/4738

26/04/2022

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların, eczanelerde kullanılan otomasyon programlarına entegrasyonuna yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, Türk Eczacıları Birliği Eczane Otomasyon Programımız TEBEOS ile, Ingenico marka Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazı entegrasyonu sağlanmıştır.

TEBEOS kullanıcısı olan meslektaşlarımızın, entegrasyon işleminden önce Ingenico aktivasyon işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Birliğimiz ile Ingenico Firması arasında yapılan anlaşma kapsamında, entegrasyon ücretlerinde geçen yıllara göre iyileştirme yapılmıştır. Buna göre, Ingenico tarafından, eczane otomasyon sistemi entegrasyonu için aylık 6 TL + KDV olmak üzere, yıllık toplam 84,96 TL ücret tahsil edilecektir.

Ingenico aktivasyon işlemi sonrasında, yaklaşık 24 saat içinde Pos cihazına yapılacak güncelleme ile entegrasyon işlemi tamamlanacak olup, bu işlemden sonra TEBEOS Pos uygulaması kurulmalı ve ayarlamalar yapılmalıdır.

Entegrasyon işlemi için gerçekleştirilmesi gereken aşamalar şu şekildedir;

1. Ingenico Aktivasyon işlemi gerçekleştirilmeden TEBEOS Pos kurulumuna geçilmemeli ve yazarkasa Pos cihazlarının, kullanılmakta olan bilgisayar ile USB kablo üzerinden bağlantı kurulması gerekmektedir.

Bu aşama için https://tebeos.teb.org.tr/pos/?p=2 adresinden veya https://tebeos.teb.org.tr/pos/?p=1 adresinden veya 0 850 250 40 30 numaralı INGENICO destek hattından detaylı bilgi alınabilmektedir.

2. TEBEOS Eczane Otomasyonu'nda yer alan Ayarlar --> POS İndir menüsüyle TEBEOS Pos uygulamasının kurulumu yapılmalı ve Ingenico ile ilgili eşleşme ayarları yapılmalıdır.

Bu aşama için https://tebeos.teb.org.tr/pos/?p=3 adresinden veya 0 850 969 69 29 numaralı destek hattımızdan detaylı bilgi alınabilmektedir.

Bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Saygın Garğın 

Genel Sekreter

 

Ingenico Aktifleme işlem adımlarına ulaşmak için tıklayınız.

Tebeos & Pos Kurulum adımlarına ulaşmak için tıklayınız.