43. DÖNEM 2. BÖLGELERARASI TOPLANTI BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

43. DÖNEM 2. BÖLGELERARASI TOPLANTI BURSA’DA GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°

Türk Eczacıları BirliÄŸi 43. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı, 10-12 Kasım 2022 tarihlerinde Bursa’da gerçekleÅŸtirildi. Toplantıya; Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Bölge Eczacı Odalarının BaÅŸkan ve Yöneticileri, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi ve Birim Kooperatiflerimizin BaÅŸkan ve Yöneticileri ile meslektaÅŸlarımız katıldı.

Toplantı öncesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü dolayısıyla Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu Üyeleri, Bölge Eczacı Odası BaÅŸkanları ile Bursa Akademik Odalar BirliÄŸi Özgürlük Meydanında saygı duruÅŸunda bulunuldu.

Daha sonra baÅŸlayan 43. Dönem 2. Bölgelerarası Toplantı’nın açılış konuÅŸmasını yapan Bursa Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Okan Åžahin, toplantıya ev sahipliÄŸi yapmaktan duydukları mutluluÄŸu dile getirirken, eczacılık mesleÄŸinin içinden geçtiÄŸi zor sürece katkı saÄŸlayacak bir toplantının hayata geçirileceÄŸine inandığını söyledi.

Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi II. BaÅŸkanı ve Bursa Eczacılar Kooperatifi BaÅŸkanı Ecz. Recep Görmez yaptığı konuÅŸmada, eczacıların içinde bulunduÄŸu ekonomik duruma dikkat çekerek yapısal sorunların bir an önce çözüme kavuÅŸması gerektiÄŸini vurguladı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney toplantının açılışında yaptığı konuÅŸmada sözlerine, “KurtuluÅŸumuzun ve bağımsızlığımızın yaratıcısı ve Cumhuriyetimizin mimarı, ‘Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceÄŸiz’ diyecek kadar kararlı lider Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 84 yıl önce aramızdan ayrıldı, önümüzdeki yıl bize emanet ettiÄŸi Cumhuriyet’in 100. yılına hazırlanıyoruz. Tam 99 yıldır reçetemiz Cumhuriyet. Atamızın aziz hatırası önünde saygıyla, minnetle ve özlemle eÄŸiliyoruz” diye baÅŸladı.

MesleÄŸimizin içinde bulunduÄŸu temel süreçler hakkında detaylı bilgi sunan Üney, eylem süreci hakkında da kapsamlı paylaşımlarda bulundu. Üney, miting süreci ile ilgili olarak “Bu süreçte meslek örgütümüzün gücünü net bir ÅŸekilde bir kez daha gördük. Gücümüze güç katan tüm oda baÅŸkanlarımıza, yöneticilerimize ve meslektaÅŸlarımıza çok teÅŸekkür ediyorum” dedi. Üney, daha sonra ÅŸunları söyledi:

“Bizler yeter ki mesleÄŸimiz için tek ses tek yürek olmaya devam edelim. Åžimdi mesleÄŸimiz için dimdik ayakta durma vakti. Bizler ‘asla yalnız yürümeyeceksin’ sözünü en iyi bilen bir mesleÄŸin mensuplarıyız. Asla yalnız yürümedik, asla da yalnız yürümeyeceÄŸiz. Ayrılırsak düÅŸeriz, birleÅŸirsek yükseliriz. Bölgelerarası Toplantımızın verimli ve baÅŸarılı geçeceÄŸi inancıyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Toplantının devamında Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın, kapsamlı bir sunum eÅŸliÄŸinde çalışma raporunu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Uzman Ecz. Tahir Özelçi TEB Merkez Heyeti Mali Raporunun sunumunu yaptı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. OÄŸuzhan UlutaÅŸ Denetleme Raporunu sundu.

Toplantının ikinci ve üçüncü gününde ise bölge eczacı oda baÅŸkanları ve yöneticileri görüÅŸ ve deÄŸerlendirmelerde bulunurken, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. M. Sait Yücel de eczanelerin ve dağıtım kanallarının içinde bulunduÄŸu ekonomik durumu gösteren kapsamlı bir sunum yaptı.

Bölgelerarası Toplantının kapanış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney ÅŸunları söyledi:

“Biz, birlikte ve bir arada durdukça hak ettiÄŸimizi her zaman elde edeceÄŸiz. Herkes bilsin ki meslek örgütümüz, eczacı hak ettiÄŸi deÄŸeri alana kadar durmayacak, hep daha fazlası için çalışmaya devam edecek. Yeter ki mesleÄŸimiz için tek ses tek yürek olmaya devam edelim. Bizler, eczanelerde, kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaÅŸlarımız, üniversitelerde görevli akademisyen meslektaÅŸlarımız ve hocalarımız, fakültelerimizde okuyan deÄŸerli öÄŸrencilerimiz ve eczane çalışanlarımız ile 27 Kasım’da Ankara’da olacağız. Eczacıların yok sayılmasına ve mesleÄŸimizin deÄŸersizleÅŸtirilmesine dur diyeceÄŸiz.”