Grip Aşılarının Ödenme Koşulu Hakkında

43.A.00/12260
12/12/2022

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETÄ°M KURULU BAÅžKANLIÄžINA

Grip aşılarının ödeme koÅŸuları hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Genel SaÄŸlık Sigortası Genel MüdürlüÄŸüne görüÅŸ sorulmuÅŸtur.

MüdürlüÄŸün ekte yer alan cevabında, SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸi'nin 2.4.3-B maddesi; "65 yaÅŸ ve üzerindeki kiÅŸiler ile yaÅŸlı bakımevi ve huzurevinde kalan kiÅŸilerin bu durumlarını belgelendirmeleri halinde saÄŸlık raporu aranmaksızın; gebeliÄŸin 2. veya 3. trimesterinde olan gebeler, astım dâhil kronik pulmoner ve kardiyovasküler sistem hastalığı olanlar, diyabet dâhil herhangi bir kronik metabolik hastalığı, kronik renal disfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immün yetmezliÄŸi olan veya immünsupresif tedavi alanlar ile 6 ay - 18 yaÅŸ arasında olan ve uzun süreli asetil salisilik asit tedavisi alan çocuk ve adolesanların hastalıklarını/gebelik durumunu belirten saÄŸlık raporuna dayanılarak tüm hekimlerce her Eylül ilâ Åžubat dönemleri içerisinde reçete edildiÄŸinde bir defaya mahsus olmak üzere karşılanır."

ÅŸeklinde olup, grip aşısı bedelinin bu madde doÄŸrultusunda karşılanacağı ve düzenlemede yer alan metabolik hastalıklara ait ICD-10 kodlarının EK--4/D listesinde tanımlanan kodlar olduÄŸu bildirilmiÅŸtir.

Bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Saygın Garğın
Genel Sekreter


Genel SaÄŸlık Sigortası Genel MüdürlüÄŸünün yazısı için tıklayınız.