Eczacı Kadınlar 8 Mart Etkinliği İçin Bir Araya Geldi

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik çerçevesinde ilk olarak basın açıklaması yapıldı. Açış konuşmasını yapan TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, kadına yönelik şiddetin sona ermesi için toplumun önderlerinden biri olan kadın eczacılara büyük görevler düştüğünü belirtti. Çolak, kadın eczacıların meslek örgütlerinde daha fazla görev alarak, aktif çalışmalarını çok önemsediklerini söyledi. 
 
Ardından TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Esin İyiel, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin artık ekonomik gücü, askeri varlıkları, sanayisi ile değil, kadına verdiği değer, hak ve sorumluluklarla belirlendiğini söyledi. İyiel, kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin; eğitim, yasal düzenlemeler, caydırıcı cezalar ve kadını bir birey olarak kabul eden, ekonomik özgürlüğünü sağlaması konusunda sistemler geliştiren hükümet politikaları ile sona ereceğini vurguladı. 
 
TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Aynur Yıldız ise, Asurluların dünyayı bir kadının doğurduğuna inandıklarını ve bu düşüncelerinde hiç de haksız sayılmadıklarını ifade etti. Yıldız; dayak, fiziksel, cinsel, psikolojik şiddet, taciz, işyerinde ve eğitim kurumlarında yaşanan şiddetin gündemden hiç düşmediğini; hatta ne yazık ki bu düşüncelerin çeşitli şekillerle desteklendiğini belirtti. 
 
Kadın eczacıların da yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasının ardından, popüler kültürün sevilen isimlerinden ve aynı zamanda eczacı olan yazar Canan Tan ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Tan, anılarını ve deneyimlerini aktardığı söyleşi sonrasında, Türk Eczacıları Birliği’nin kendisini eczacı meslektaşlarıyla buluşturduğu için son derece mutlu olduğunu belirtti. Söyleşinin ardından Canan Tan, meslektaşları için kitaplarını imzaladı. 
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, müzik dinletisi eşliğindeki kokteyl ile sona erdi.