Deontoloji Tüzüğü Komisyonu Sona Erdi

“Deontoloji Tüzüğü Komisyonu” ikinci toplantısını 07.05.2014 tarihinde Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Şevket Hamavioğlu başkanlığında, eczacı odalarımızın temsilcilerinin katılımı ile Türk Eczacıları Birliği binasında gerçekleştirdi.

Toplantıda Üniversitelerden gelen yazılar değerlendirilmiş olup, öğrenci kabul eden 26 fakültenin 17’sinden yanıt geldiği, deontoloji ve etik derslerde saat ve içerik yönünden bir standart bulunmadığı, deontoloji ve etik konularının farklı derslerin içerisinde anlatılmaya çalışıldığı ve bu alanda ki uygulamalara dönük olarak bir müfredat oluşturulmadığı, söz konusu fakültelerde eczacılık yemininde standart olmadığı, birbirine yakın 5 farklı yemin türü bulunduğu ve yeni açılan 7 eczacılık fakültesinden mezuniyet aşamasına gelinmediği için henüz yemin oluşturulmadığı saptadı.

Komisyon üyelerinin bölgelerine ilişkin etik sorunlar ve bunlarla ilgili çözüm önerileri de değerlendirildi. Komisyon toplantısında ayrıca yürürlükte bulunan Deontoloji Tüzüğü’ nün maddeler halinde görüşülmesine başlandı. Etik sorunların değerlendirilmesi ve Deontoloji Tüzüğü’ nün kalan maddelerinin bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi.