TEB Ermenek Maden Ocağı Felaketinin Yaralarını Sardı

Bilindiği üzere; Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güzelyurt beldesindeki maden ocağında 28 Ekim 2014 tarihinde su baskını sonucu meydana gelen maden kazasında 18 işçi hayatını kaybetmişti.

TEB Merkez Heyeti, herkesi yasa boğan bu olay karşısında tepkisiz kalmamak adına hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım etme kararı aldı. Bu amaç doğrultusunda görevlendirilen TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ramazan Ziya Örmeci; Karaman Eczacı Odası Başkan ve yöneticilerinin de katılımıyla vefat eden işçilerin ailelerine yardımda bulunmak için 25 Mart 2015 tarihinde 12 işçinin ailesine ziyarette bulundu.

Ziyaretler kapsamında Karaman Eczacı Odası’nın, vefat eden işçilerin çocuklarının sayısı ve adlarına göre önceden hazırlanan oyuncak hediyeler verilirken; her ailenin ihtiyaç talebine göre (beyaz eşya, oturma grubu vs.) ayni yardım gerçekleştirilmiştir.

Güzelyurt beldesindeki aileler ve Ermenek merkez ile Güzelyurt çevresi köylere gidilerek ulaştırılan yardımların yanı sıra, farklı beldelerinde yaşayan 5 aileye ise o bölgedeki temsilcilerimiz aracılığıyla ziyaretlerde bulunulmuş ve yardımlar ailelere ulaştırılmıştır.