Türk Eczacıları Birliği Eczacı Emekliliği Komisyonu Toplandı


39. Dönem Merkez Heyeti Eczacı Emekliliği Komisyonu ikinci toplantısını Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak başkanlığında, 13 Nisan 2015 günü TEB binasında gerçekleştirdi. Toplantıya İzmir, Adana, Konya, Samsun, Zonguldak, Malatya, Hatay, Muğla, Kütahya, Tokat ve Nevşehir Eczacı Odaları katılım gösterdiler.

TEB Emeklilik Projesi’nin yürütülmesinde görev alan sigorta uzmanı Dilruba Çiftçi emeklilik projesinde gelinen aşama ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Bu kapsamda Türk Eczacıları Birliği Vakfı bünyesinde bir sigorta şirketi kurulabilmesi ve sandık birikimleri hakkında Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeleri aktardı.

Türk Eczacıları Birliği Avukatı Hüseyin Öğüşlü ise Yardımlaşma Sandığı’nın hukuki durumu hakkında kısa bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda yürütülen çalışmaları daha detaylandırmak amacıyla bireysel emeklilik hususunda eczacı profilini (eczacıların bugüne kadar bireysel emeklilik sistemine dâhil olup olmadığı vb.) ortaya koyan bir anket çalışması yapılması kararlaştırıldı.