DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

                                                                                                  Ankara, 21.12.2015

 


Bu 21 Aralık’ta 1970’lerin sonundan beri kendi ekonomik dayanışma örgütleri olarak kooperatifleri yaratmış ve yaşatmış olan tüm eczacılarımızın ve eczacı kooperatifleri yöneticilerinin Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyoruz.

Gönüllü örgütlenme biçimine dayanan Eczacı Kooperatifleri mesleki dayanışmanın sembollerinden bir tanesi ve vazgeçilmezidir. Küresel ilaç şirketlerinin pazarın birinci aktörü olduğu, dağıtım kanallarının gittikçe tekelde toplanmaya başladığı günümüzde, eczacıların ilaç alım koşullarını iyileştirecek, dayanışmayı sağlayacak örgütler, eczacı kooperatiflerimizdir.

Dayanışma örgütlerimiz olan eczacı kooperatiflerimizin sadece ilaç tedariki hizmeti ile sınırlı değil, ilaç ve eczacılık alanında öncü roller üstlenerek girişimci ve eczacılara ufuk açan yapılar haline gelmesi hepimizin ana hedefi olmalıdır.

Eczacılar arasında dayanışmayı pekiştirmenin, onların güçlerinin bir araya getirilmesinin ve kazanç ve başarılarının birlikte paylaşılabilmesinin koşullarını yaratan Eczacı Kooperatifçiliği, yalnızca kooperatif ortakları için değil, tüm eczacılar için mesleki dayanışmanın sembolü haline gelmelidir. Türk Eczacıları Birliği olarak ecza kooperatiflerimizin yönetici ve üyelerinin Dünya Kooperatifçilik Günü’nü bir kez daha kutluyor, tüm üyelerimizi kooperatiflerimizin yanında yer almaya, onları aktif desteklemeye çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ