Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman SOYLU ile Görüşme Gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman SOYLU ile Görüşme Gerçekleştirildi


04.03.2016 Cuma Günü (bugün), T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman SOYLU ve Bakan Yardımcısı Sayın Orhan YEGİN ile SGK İlaç alım protokolüne ilişkin görüşme gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Birliğimizi temsilen Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan ÇOLAK, II. Başkanı Ecz. Sinan USTA, Genel Sekreteri Ecz. Arman ÜNEY, Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Esin Demirtok İYİEL ile Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Bülent VAREL katılım sağlamıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu adına Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim BAĞLI, Kurum Başkan Yardımcısı V. Op. Dr. Orhan KOÇ, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Doç.Dr. İsmet KÖKSAL ile Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı Uzm.Dr. Cemil GÜL de görüşmeye katılım sağlamıştır.

Toplantıda, Sayın Bakan'a ve bürokratlara 31 Mart 2016 tarihi itibari ile sona erecek olan İlaç Alım Protokolü için Sosyal Güvenlik Kurumu ile yürütülen görüşme süreci ve eczacıların içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ayrıntılı bir şekilde aktarılmış, SGK protokolü ile ilgili ekonomik taleplerimiz hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Aynı zamanda Türk Eczacıları Birliğince Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine daha önce aktarılan detaylı bilgiler ve Kurumun kendi çalışmaları da Kurum bürokratları tarafından Sayın Bakan'a ayrıntılı bir şekilde sunulmuştur.

Kendisine aktarılan bilgileri büyük bir dikkatle dinleyen Sayın Bakan, sağlık sistemi içerisindeki ilaç eczacılık hizmetlerinin sürdürülmesi ve toplum sağlığının korunmasında eczacılarımızın, eczacı danışmanlığının ve eczanelerimizin vazgeçilmez bir önemi olduğunu vurgulayarak, Birliğimize eczacıların yaşamakta olduğu sorunlar ve ekonomik sıkıntılar konusunda ayrıntılı olarak bilgilendiğini ve Protokol süreci ile ilgili yürütülen çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etmiştir.

Saat 11.00 – 14.30 saatleri arasında gerçekleştirilen toplantıya önümüzdeki hafta Perşembe günü (10 Mart 2016) Sayın Bakan’ın Başkanlığında devam edilecektir.


Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.