SGK PROTOKOLÜ 19 GÜN SONRA SONA ERİYOR. PROTOKOL SÜRECİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

12.03.2016

 

SGK PROTOKOLÜ 19 GÜN SONRA SONA ERİYOR

PROTOKOL SÜRECİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

 
  Bilindiği üzere 31 Mart tarihinde sona erecek olan SGK İlaç Alım Protokolü konusunda TEB ve kurum arasında müzakere süreci devam etmektedir. Bu süreçte Birliğimiz tarafından Protokol görüşmelerinde gelinen durum konusunda oda başkanlarımızı bilgilendirmek ve konu ile ilgili bölgelerinde meslektaşlarımız ile yaptığı bilgilendirme toplantıları sonucu oluşan görüşleri almak üzere 23 Şubat 2016 tarihinde ikinci Başkanlar Danışma Kurulu toplantısı düzenlenmiştir. Başkanlar Danışma Kurulu toplantısı sonrasında Türk Eczacıları Birliği ve 54 Eczacı Odamızca meslektaşlarımızın haklı taleplerinin hayata geçirildiği bir protokol yapılması konusundaki örgütümüzün kararlı tavrı bir sonuç bildirgesi ile kamuoyuna duyurulmuştur.

  Aynı toplantıda Birliğimiz tarafından oluşturulan ekonomik taleplerin kabul edildiği bir protokol imzalanması kararlılığı ile olası bir eylem planı oluşturmak üzere, çalışmalarına devam eden protokol komisyonuna görev verilmiştir. Bu karara istinaden TEB Protokol Komisyonu 02 Mart 2016 tarihinde tekrar toplanmış ve toplantıda eylemlilik süreci, metodu, aşamaları ve materyalleri konusunda ayrıntılı bir yol haritası oluşturmuş ve gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalar sürerken SGK yetkililerince 03 Mart 2016 tarihinde bir görüşme talep edilmiş ve gerçekleştirilen bu görüşmede Birliğimizin ekonomik taleplerinin ve eczacılarımızın büyük sıkıntı yaşadığı cezai maddelerin taleplerimiz doğrultusunda iyileştirilmesi konusundaki karalılığı ve olası eylem hazırlıklarının başlatıldığı Kuruma aktarılmıştır. Bir gün sonra da 04 Mart 2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun daveti üzerine birliğimizi temsilen Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, II. Başkanı Ecz. Sinan Usta, Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Esin Demirtok İyiel ile Türk Eczacıları Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Ecz. Bülent Varel’in katılımı ile bir toplantı daha gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda taleplerimizi içeren ve ekte yer alan rapor ve eczacıların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve taleplerimiz Sayın Bakan’a ayrıntılı bir şekilde iletilmiştir. Sayın Bakan’ın taleplerimiz konusundaki olumlu ve samimi yaklaşımı ve eczacıların içinde bulunduğu durumu daha geniş katılımlı bir toplantı ile sahadaki meslektaşlarımızdan dinleme isteği üzerine 10 Mart 2016 tarihinde SGK’da geniş katılımlı bir toplantı daha gerçekleştirilmiştir.

  Eczacı Milletvekillerimiz, SGK yetkilileri ,TEB Merkez Heyeti ve SGK yetkililerince davet edilen 24 eczacı odamızın başkanı ve bu bölgelerden eczacı meslektaşlarımızın katılımı ile düzenlenen ve son derece verimli geçen bu toplantının saat 10:00-13:00 saatleri arası düzenlenen ilk oturumunda 4 ayrı grup çalışması gerçekleştirilmiş ve bu toplantılar sonucu katılımcı tüm meslektaşlarımız kurum yetkililerine TEB’in ekonomik taleplerinin gerekçelerinde de yer alan sıkıntılarını dile getirmiştir. Toplantının öğleden sonra 14:00-17:30 saatlerinde yapılan bölümünde ise Sayın Bakan ve eczacı milletvekillerimizin de katılımı ile meslektaşlarımızın tek tek yaşadıkları sorunları aktardıkları bir oturum gerçekleştirilmiştir. Daha ziyade sahadaki meslektaşlarımızın sorunlarını yetkililere birinci ağızdan anlatmalarını amaçlayan bu ikinci bölümde de Sayın Bakana, Eczacı Milletvekillerimize ve kurum yetkililerine Birliğimizce hazırlanan ve yetkililere raporlarla da iletilen sıkıntılar meslektaşlarımız tarafından da ayrıntılı şekilde iletilmiştir.

  Sayın Bakan Süleyman Soylu tüm katılımcıların aktardığı sorunları, talepleri ve çözüm önerilerini büyük bir dikkat ve samimiyetle dinlemiş ve tek tek not almıştır. Üçbuçuk saat süren toplantı sonucunda Sayın Bakan’a Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda da ayrıntılarıyla aktarılabilmesi amacıyla Birliğimizce her gelir grubundaki meslektaşlarımız için iyileştirme içeren taleplerimiz ve her bir talep için;

Kaç eczacımıza

Aylık ne kadar iyileştirme sağladığı

Bu iyileştirmenin eczacılara ve kamuya katkıları

Ve diğer tüm taleplerimizin yer aldığı ayrıntılı bir rapor takdim edilmiştir.

  31 Mart 2016 tarihinde sona erecek SGK İlaç Alım Protokolü süreci Birliğimizce büyük bir titizlikle devam ettirilmekte ve müzakereler sürdürülmektedir. Gücünü birlikteliğinden alan örgütümüz; eczacı odalarımız ve meslektaşlarımızla birlikte haklı taleplerimizi hayata geçirmek için mücadele ettiğimiz bu süreçte gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ

SGK PROTOKOLÜNE İLİŞKİN BİRLİĞİMİZ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ BİLGİ NOTU İÇİN TIKLAYINIZ.