Reçetem Sistemi’nde Yapılacak Düzenleme Hakkında

Reçetem Sistemi’nde Yapılacak Düzenleme Hakkında

 

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Bilgi Sistemleri Dairesi BaÅŸkanlığı tarafından 18.07.2023 tarihinde (bugün) yayımlanan “Reçetem Sistemi’nde Yapılacak Düzenleme Hakkında” baÅŸlıklı duyuru aÅŸağıdaki ÅŸekildedir;

“Reçetem Sistemi, elektronik ortam üzerinde hekimler tarafından reçetelerin oluÅŸturulabilmesi, oluÅŸturulan reçetelerin eczacılar tarafından anlık olarak görüntülenerek hastalara ihtiyaç duyduÄŸu ilaçların verilebilmesi ve süreçlerin geri ödeme kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile entegre bir ÅŸekilde yürütülebilmesi amacıyla geliÅŸtirilmiÅŸtir. Sistem tüm reçeteleri kapsayacak ÅŸekilde saÄŸlık kurumlarının kullanımına açılmış olup ülke çapında saÄŸlık profesyonelleri tarafından kullanılmaktadır.

Reçetem Sistemi üzerinde yapılan incelemelerde hekimlerin Reçetem Sistemi’nde yer alan branÅŸları ile Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) üzerindeki branÅŸları arasında farklılık gösteren durumlar olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. SaÄŸlık hizmetinin sunumunun aksatılmaması, buna karşın da olası suistimalleri önlemek adına sistemde branÅŸ kontrolüne iliÅŸkin iÅŸlemlerin sadece ÇKYS üzerinden saÄŸlanmasına yönelik geliÅŸtirmeler tamamlanmış olup bu konuda yapılacak çalışmalar 01.08.2023 tarihinde devreye alınacaktır.

Klinik çalışma ve reçete yazma süreçlerinin aksamaması adına hekimlerin ÇKYS branÅŸ kayıtları ile Reçetem Sistemi üzerinde kayıtlı branÅŸlarının uyumlu olup olmadığını kontrol etmesi gerekmektedir. ÇKYS'de Hekimin tescil ettirilmiÅŸ bir branşı görülmüyorsa SaÄŸlık Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü, Tescil ve Denklik Ä°ÅŸlemleri Dairesi BaÅŸkanlığı ile görüÅŸmesi, branşını tescil ettirmesi gerekmektedir. ÇKYS’de güncellenen branÅŸ verileri Reçetem Sistemi’ne bir sonraki gün yansımaktadır.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Kurum duyurusu için tıklayınız.