43. DÖNEM III. BÖLGELERARASI TOPLANTI MUĞLA’DA BAŞLADI

43. DÖNEM III. BÖLGELERARASI TOPLANTI MUÄžLA’DA BAÅžLADI

Türk Eczacıları BirliÄŸi 43. Dönem III. Bölgelerarası Toplantı 20 Temmuz PerÅŸembe günü MuÄŸla’da baÅŸladı. Bölgelerarası Toplantıya; Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu, Bölge Eczacı Odalarımızın BaÅŸkan ve Yöneticileri, Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi ve Birim Kooperatiflerimizin BaÅŸkan ve Yöneticileri ile meslektaÅŸlarımız katıldı.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasının ardından 32. Bölge MuÄŸla Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Kadir Serkan Tekin açılış konuÅŸmasını yaptı. Cumhuriyet’in 100. Yılında böyle bir toplantıya ev sahipliÄŸi yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Tekin, “Mesleki sorunların tartışıldığı, mesleÄŸimize katkı veren bir olmasını temenni ediyorum. Ä°yi ki eczacıyız” dedi.

Toplantıya misafir olarak katılan Yunanistan 12 Adalar Eczacı Odası BaÅŸkanı Ecz. Nikoloas Foutolulis’un ardından Tüm Eczacı Kooperatifleri BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Mehmet Sait Yücel ve 27. Dönem Milletvekili Ecz. Nevin TaÅŸlıçay birer konuÅŸma yaptı.

Daha sonra bir konuÅŸma yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney, “Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı deÄŸerler ışığında mesleÄŸimizi yüceltmek için, tıpkı Cumhuriyetimiz gibi mesut, muvaffak ve muzaffer olmak istiyoruz. Tek amacımız tek gayemiz bu” dedi.

MesleÄŸin geleceÄŸine her zaman umutla baktıklarına vurgu yapan Üney, “Bizler meslek örgütü yöneticileri olarak, tüm süreçlerde sürekli geliÅŸime öncelik etme, istisnasız tüm meslektaÅŸlarımız için riskleri fırsatlara, engelleri çözümlere dönüÅŸtürecek yeni atılımların tohumlarını birlikte atma sorumluluÄŸundayız. Bizler, hep Birlikte, sorunlarımıza sıkıntılarımıza DUR demeye ve çözüm üretmeye devam edeceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.

BaÅŸkan Üney’in konuÅŸmasının ardından kürsüye gelen MuÄŸla BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Dr. Osman Gürün, MuÄŸla BüyükÅŸehir Belediyesi olarak böyle bir toplantıya ev sahipliÄŸi yapmaktan, geniÅŸ eczacı ailesini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ardından bir konuÅŸma yapan MuÄŸla Valisi Orhan Tavlı, “Sizler fedakarlıklarınızla milletimiz ve devletimizin gözünde hak ettiÄŸiniz deÄŸeri çoktan kazandınız. Ben sizi alkışlıyorum. Türk eczacılarıyla gurur duyuyorum. Sizler saÄŸlık sektörünün gururusunuz” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Saygın Garğın kapsamlı bir sunum eÅŸliÄŸinde çalışma raporunu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Saymanı Uzm. Ecz. Tahir Özelçi TEB Merkez Heyeti Mali Raporunun sunumunu yaptı.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. OÄŸuzhan UlutaÅŸ'ın Denetleme Kurulu Raporu ve TEBEM Ä°laç Çalışmaları ile ilgili sunumunun ardından ilk gün programı sona erdi.