T.C. Sağlık Bakanlığı Tarafından Yayımlanan “Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri” Konulu Duyuru Hakkında

T.C. Sağlık Bakanlığı Tarafından Yayımlanan “Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri” Konulu Duyuru Hakkında

 

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 08.12.2023 tarihinde yayımlanan ve 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş/erecek süreli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30.06.2024 tarihine kadar geçerli kabul edileceği bildirilen duyuru ile ilgili; birden fazla etken madde için düzenlenmiş raporlarda, hasta adına rapordaki bazı etken maddeler için yeniden rapor düzenlenmesi durumunda, yeni düzenlenmiş raporda bulunmayan farklı etken maddeli ilaçlar için eski tarihli süresi uzayan raporun geçerli olup olmadığı hususunda resmi yazı ile bilgi talep edilmiştir.

Konu hakkında, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 10.01.2024 tarihinde (bugün), “Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri Hk.” konulu bir duyuru yayımlanmış olup yazıda;

İlaç raporlarında birden fazla etken maddeye dair düzenleme olabileceğinden durum bildirir sağlık raporları için getirilmiş yenilenmemiş olma kuralının uygulanmasının mümkün olmadığı dikkate alınarak 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş/erecek süreli tüm ilaç raporlarının 30.06.2024 tarihine kadar geçerli kabul edilmesinin uygun değerlendirildiği” bildirilmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru için tıklayınız.