KADIN MESLEKTAŞLARIMIZ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNDE ANKARA’DA BULUŞTU

KADIN MESLEKTAÅžLARIMIZ 8 MART DÜNYA EMEKÇÄ° KADINLAR GÜNÜNDE ANKARA’DA BULUÅžTU

Bölge Eczacı Odalarımızın kadın yöneticileri ve 400’ü aÅŸkın meslektaşımız, BirliÄŸimizin düzenlediÄŸi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında bir araya geldi.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşımızın okunmasının ardından etkinliÄŸin açış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Sibel Zorlu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, esasen bir dayanışma günüdür. Baskıya, cinsiyet eÅŸitsizliÄŸine, ÅŸiddete ve ayırımcılığa karşı geldiÄŸimiz, haklarımız için mücadele ettiÄŸimiz, taleplerimizi dile getirmek için hep birlikte sesimizi yükselttiÄŸimiz gündür” dedi. Kadınların maruz kaldıkları ÅŸiddet olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Zorlu, “Her gün, her yerde ve her saat yaÅŸanan kadına ÅŸiddete hiçbirimiz seyirci kalamayız. Kadın cinayetleri baÅŸta olmak üzere kadınların maruz kaldığı her türlü ÅŸiddetin durdurulması için gereken önlemlerin bir an önce alınması çaÄŸrısında bulunuyoruz” diye konuÅŸtu.

Daha sonra bir konuÅŸma yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney de konuÅŸmasına kadın mücadelesinin aynı zamanda eÅŸitliÄŸin, özgürlüÄŸün ve demokrasinin de mücadelesi olduÄŸuna vurgu yaparak baÅŸladı. Üney ÅŸunları ÅŸöyledi:

“Kadınlar için eÅŸit, adil ve özgürlükçü yaklaşımlar benimsenmediÄŸi ve yaÅŸama geçirilmediÄŸi sürece toplumsal adaletten, sosyal ve ekonomik geliÅŸmeden bahsetmemiz mümkün deÄŸildir. Kadınların yok sayıldığı, baskıya, ayrımcılığa ve ÅŸiddete maruz kaldığı bir toplum varlığını saÄŸlıklı bir ÅŸekilde sürdüremez.

Ancak ne yazık ki ülkemizde kadına yönelik ÅŸiddetin, her geçen gün dozunu artırdığına üzülerek ÅŸahit oluyoruz. Kadın cinayetlerinin yaÅŸanmadığı bir gün dahi geçmediÄŸi gibi, geçen hafta 24 saat içerisinde 7 ayrı kadının birden yaÅŸamdan koparılışını dehÅŸetle izledik. Kadın cinayetlerini asla sıradanlaÅŸtırmıyor, bir tek kadının bile erkek ÅŸiddetinin maÄŸduru olmasını asla kabul etmiyoruz.  Kadın cinayetlerinin derhal ve acilen durdurulması gerektiÄŸini ısrarla vurguluyoruz.

Åžiddete sıfır tolerans anlayışının adalet sistemimize yerleÅŸmesi, ÅŸiddet gösterenlere karşı mevcut yasaların ve cezai müeyyidelerin caydırıcı ÅŸekilde uygulanmasının en temel nokta olduÄŸunu özellikle ifade etmek istiyorum.”

Program konuÅŸmaların ardından sanatçı Açelya Akkoyun tarafından sunulan “Ä°letiÅŸim ve Duygu Yönetimi Atölyesi ve sanatçı Ceyda Düvenci’nin "Bana Ä°yi Gelen Sana da Ä°yi Gelsin" baÅŸlıklı söyleÅŸisi ile devam etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programımız kapsamında ayrıca Bölge Eczacı Odalarımızdan Ankara'ya gelen kadın meslektaÅŸlarımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir'de ziyaret etti. Heyet adına Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Sibel Zorlu, “ÇaÄŸdaÅŸ Türk kadınları olarak bizlere açtığınız fırsat eÅŸitliÄŸi yolunda minnetle ilerliyoruz. Kadın eczacılar olarak bundan sonra da ilkelerinizin doÄŸrultusunda, aklın ve bilimin ışığında eczacılık hizmeti vermeye yılmadan devam edeceÄŸimize huzurunda söz veriyoruz” ifadelerine yer verdi.