Tüberkülozun Önlenmesi ve Bakımında Eczacılığın Katılımı

Tüberkülozun Önlenmesi ve Bakımında Eczacılığın Katılımı

Tarih: 22 Mart 2024

Saat: 16:00

Açıklama: 

Tüberküloz önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen DSÖ'ye göre 2022 yılında dünya çapında 10,6 milyon kişiyi etkilemiş ve 1,3 milyon kişinin ölümüne neden olmuştur. Tüberküloz tüm ülkelerde ve her yaştan insanda görülmektedir. Birden fazla ilaca dirençli tüberküloz bir halk sağlığı krizi ve sağlık güvenliği için bir tehdit olmaya devam ederken 2022'de her beş tüberküloz hastasından sadece ikisi tedavi görebilmektedir. Bu dijital etkinlikte uzmanlar, eczacıların tüberküloz ile mücadelede oynadıkları rolü ve bu rolden nasıl daha fazla yararlanılabileceğinin yollarını keşfedeceklerdir. Dünya Tüberküloz Günü'nde düzenlenen bu etkinlik eczacıların bu alandaki katılımını güçlendirmeyi, işbirliğini yaygınlaştırmayı ve kolektif uzmanlık ve özveri ile tüberkülozdan arınmış bir dünya hedefine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Etkinliğe https://bit.ly/4apo7Qu linki üzerinden kayıt yaptırabilir ve kayıt formu içerisinde belirteceğiniz mail adresinize gelecek bağlantı linki ile etkinliğe katılabilirsiniz.

 

Moderatör:

- Manjiri Gharat, Principal, Prin. Principal K.M. Kundnani Eczacılık Politeknik Üniversitesi, Hindistan, İkinci Başkan, Hindistan Eczacılık Birliği, Hindistan

 

Moderatör:

- Cátia Caneiras, Portekiz

 

Panellistler:

- Hannah Monica Dias, DSÖ’nün en büyük tüberküloz girişimi olan Küresel Tüberküloz Programı, Dünya Sağlık Örgütü

- Rosalind Miller, Araştırma Danışmanı, TBPPM Öğrenme Ağı, Birleşik Krallık

- Tim Rennie, Lisansüstü Eğitim Programları Direktörü, Bath Üniversitesi, Birleşik Krallık