BÖLGE ECZACI ODALARIMIZIN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ LİDERLİK ATÖLYESİ’NDE BULUŞTU

BÖLGE ECZACI ODALARIMIZIN BAÅžKAN VE YÖNETÄ°CÄ°LERÄ° LÄ°DERLÄ°K ATÖLYESÄ°’NDE BULUÅžTU

Türk Eczacıları BirliÄŸinin organize ettiÄŸi ve Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeleri ile Bölge Eczacı Odalarımızın BaÅŸkan ve yöneticilerinin katıldığı Liderlik Atölyesi 3-4 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleÅŸtirildi.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) BaÅŸkanı Ecz. Paul Sinclair’in konuk olarak katıldığı Liderlik Atölyesi’nin açılış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney, iki gün sürecek toplantıda ilaç eczacılık alanındaki son geliÅŸmeleri hem ulusal hem de global çerçeveden deÄŸerlendiren sunumlar yapılacağını söyledi. Üney, “Mesleki geliÅŸimimize katkının yanı sıra hem sektörel hem de ekonomik geliÅŸmeleri geniÅŸ bir perspektiften deÄŸerlendireceÄŸimiz oturumların çok verimli olacağına inanıyorum” dedi.

Açılış konuÅŸmalarının ardından Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney’in moderatörlüÄŸünde Sosyal Güvenlik Kurumu BaÅŸkanı Dr. Raci Kaya ve Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu BaÅŸkanı Dr. Asım HocaoÄŸlu’nun katıldığı “Ülkemizde Ä°laç Eczacılık Alanına Genel Bir Bakış” baÅŸlıklı panel gerçekleÅŸtirildi. Ä°laç eczacılık alanında sürdürülen politikaların ve yapılması planlanan geliÅŸmelerin ele alındığı panelde, Bölge Eczacı Odası BaÅŸkan ve yöneticileri, kurum baÅŸkanlarına ayrıntılı sorular yönelttiler.

Panelin ardından Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) BaÅŸkanı Ecz. Paul Sinclair, Ä°laç Eczacılık Alanına Küresel Bir Bakış baÅŸlıklı sunumunu yaptı. Sözlerine böyle bir organizasyonda Türkiye’deki meslektaÅŸlarıyla bir araya gelmekten duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek baÅŸlayan Sinclair, FIP’in global faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Türk Eczacıları BirliÄŸinin yaÅŸanan deprem sonrasında son derece etkili eczacılık örnekleri verdiÄŸine dikkat çeken Sinclair, FIP’in 1-4 Eylül’de Güney Afrika’nın baÅŸkenti Cape Town’da gerçekleÅŸtireceÄŸi Dünya Kongresinde afetler ve insani yardım programları hakkında Türk Eczacıları BirliÄŸinden de katkı beklediklerini dile getirdi.

Programın ilk günü ekonomist ve köÅŸe yazarı Prof. Dr. Fatih Özatay’ın “Türkiye Ekonomisi Nerede – Nereye?” baÅŸlıklı sunumu ile son erdi.

Liderlik Atölyesi’nin ikinci gününde ise IQVIA Kıdemli Direktörü Duygu Aksoy “Ä°laç Eczacılık Alanında Global Trendler” baÅŸlıklı sunumunu yaptı. Aksoy, global trendlerin geleneksel eczane anlayışını deÄŸiÅŸime zorladığına vurgu yaptı. GeliÅŸmelerin eczacı lehine olacağına iliÅŸkin örneklerin bulunduÄŸunu aktaran Aksoy, eczacının saÄŸlık sistemine sürekli katkısını saÄŸlayan ve eczacıyı merkeze alan modellerin daha verimli ve iÅŸlevsel modeller olacağını ifade etti.

Liderlik Atölyesinin ikinci gününde daha sonra Psikolog Profesör Dr. Acar BaltaÅŸ, “Yönetimde Zihniyet DeÄŸiÅŸikliÄŸi”, Global Stratejist Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, “Ä°dare Etmekten Yönetmeye DoÄŸru: Anlık GeliÅŸen Ekonomik Siyasi Risk Analizi ve Ä°ÅŸinize Etkisi”, Spiker-Sunucu-Kurumsal GeliÅŸim EÄŸitmeni Acar Acartürk “Etkili Zaman Yönetimi” baÅŸlıklı kapsamlı sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler.

Sunumların ardından Atölye’nin kapanış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. Arman Üney, “Son derece verimli geçen Liderlik Atölyemize Bölge Eczacı Odası BaÅŸkanlarımızın ve yöneticilerinin gösterdiÄŸi ilgi, bizi bu tür toplantıları daha fazla yapmaya teÅŸvik ediyor. Umuyor ve diliyorum ki bundan sonra da benzer içeriklerle daha çok bir araya geleceÄŸiz” dedi.