Kadına Yönelik Şiddeti Durdurmak Hepimizin Sorumluluğudur

BASIN AÇIKLAMASI: KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ DURDURMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR
 

Değerli Basın Mensupları,

Bizler birer sağlık çalışanı olarak; sağlık hakkının, yaşam hakkına ilişkin olduğu için son derece önemli olduğunu düşünmekteyiz. Tam da bu noktada, kadın sağlığının ayrılmaz bir konusu olan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istiyoruz. Bizler sağlık alanında hizmet veren kişiler olarak, kadın haklarının en başında, sağlık ve güvenlik hakkı geldiğini düşünüyoruz. Sağlık, elbette ki en temel insan hakkıdır. Ve kadınların da bu sağlıksızlığa itilmelerine seyirci kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü; kadına yönelik şiddet aynı zamanda ciddi bir sağlık sorunudur. Dolayısıyla; kadına yönelik şiddet hepimizin sorunu olduğu gibi; bunu durdurmak da hepimizin sorumluluğudur.

Kadına yönelik şiddetin giderek arttığı günleri yaşıyoruz ne yazık ki. Hemen her gün, basın yayın organlarında bir biçimde fiziksel ya da sözlü şiddete maruz kalmış bir kadının hikayesine şahit oluyoruz. İçinde bulunduğumuz günlerde, kadınların fiziksel ve psikolojik sağlığını tehdit eden ve dahası canına kast eden kadına yönelik şiddet, ciddi bir toplumsal sorun haline gelmiş durumda.

Değerli Basın Mensupları;

Biz eczacılar yalnızca ilaç danışmanı olarak değil, aynı zamanda birer sağlık danışmanı olarak ve hastalarımız ile güvene dayalı, yüz yüze ilişkiler sürdüren kişiler olarak, bu toplumsal soruna ilişkin üzerimize önemli sorumluluklar düştüğüne inanıyoruz. Bunun için de; şiddet mağduru kadınları korumak için yalnızca söz üretmenin yeterli olmayacağını, gerekli yapısal düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bu alanda yılmadan, yıllardır örgütlü mücadele sürdüren kurum ve kuruluşlarla somut işbirliği içerisinde olmaya da hazır olduğumuzun altını çizmek istiyoruz.

Değerli Basın Mensupları,

Türk Eczacıları Birliği olarak; toplumsal bir sorun haline gelmiş olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda sorumluluk alması gereken herkesi bireysel ve toplumsal düzeylerde daha sorumlu davranmaya davet ediyor ve başta kadın eczacılarımız olmak üzere, tüm kadınların gününü kutluyoruz. Umuyoruz ki; daha fazla kadın yaralanmadan, örselenmeden, ölmeden kadına yönelik şiddet son bulacaktır.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ