Türk Eczacıları Birliği Heyeti SOMA'ya Gidiyor

 

 

                                                                                                                        22 Mayıs 2014

 

BASIN BÜLTENİ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ HEYETİ SOMA’YA GİDİYOR

YARDIM KAMPANYAMIZ DEVAM EDİYOR

Değerli Basın Mensupları,

Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından kaybettiğimiz 301 işçimizin acısı dinmedi, dinmeyecek. Yüreklerimizi yakan bu elim olay, Türkiye tarihinin en büyük maden faciası olarak tarihe geçmiş, akıllarımıza kazınmıştır. Bir kez daha belirtmek isteriz ki, hayatını kaybeden işçilerimizin ailelerinin, evlatlarının, ana ve babalarının acılarını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz.

Bu vesileyle altını çizmek isteriz ki, Türk Eczacıları Birliği olarak, 54 eczacı odamız ve 30 bin eczacımızla el ele verip başlattığımız yardım kampanyamız hala devam ediyor. Orada can veren kardeşlerimizin aileleri ve çocukları için yardım yapan eczacılarımız her geçen gün artıyor.

Bizler de, kampanyamız devam ederken, öncelikli olarak bölgedeki acıları paylaşmak ve ihtiyaçları tespit etmek amacıyla 23 Mayıs 2014 Cuma (yarın) günü Soma’ya gidiyoruz.

Soma bizim acımız. Soma bizim eksik yanımız. Bu acıyı ve yaşayanları unutmamak, unutturmamak için Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti olarak yarın Soma’da olacağız.

Umuyoruz bu acılar bir kez daha yaşanmaz.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ