TEB Heyeti SOMA'da Acıları Paylaşıyor

 

 

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SOMA’DA

Türk Eczacıları Birliği Heyeti, Manisa ve Aydın Eczacı Odalarımızın Başkan ve Yöneticileriyle birlikte Soma’ya ziyarette bulundu. Önce Maden Şehitliği’ne giderek yaşanan elim olayda hayatını kaybedenler için dua eden Heyet, daha sonra şehit yakınlarını ziyaret ederek taziyede bulundular, acılarını paylaştıklarını ilettiler.

Heyet Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ile de bir araya geldi. Olay ve şehit yakınları hakkında bilgi alan Heyet adına konuşan TEB Genel Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, “Soma İçin Yüreklerimizi Ortaya Koyma Zamanı” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Kampanyanın 31 Mayıs 2014 tarihine kadar süreceğini belirten Çolak, daha sonra toplanan yardımlarla, hayatını kaybeden şehit çocuklarına aylık olarak okul bursu vermek istediklerini söyledi.

Soma Kaymakamı Atçı ise, Soma’da okuyan çocuk sayısının 118 olduğunu, 110 öğrencinin ilk ve ortaokulda, 8 tanesinin de lisede okuduğunu belirtti.

Kaymakam ile yapılan görüşmede, Soma Kaymakamlığı ile iş birliği yapılarak, yetim kalan öğrencilerin velilerine burs olarak yardımın ulaştırılması kararı alındı. TEB Merkez Heyeti ayrıca Manisa Milletvekili Ecz. Özgür Özel ile de görüşerek, felaket hakkında bilgi aldı.

TEB Merkez Heyeti bölgede bir de basın açıklaması yaptı. Ecz. Erdoğan Çolak açıklamasında, böylesi acı maden kazalarının artık son bulması gerektiğini, gelişmiş ülkelerdeki gibi her türlü güvenlik önlemlerinin alınması için yetkilileri sorumlulukları konusunda uyararak, acilen yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Çolak tüm şehit yakınlarının acılarını yürekten hissettiklerini belirterek, kazada hayatını kaybeden maden şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.