E-Logonun Kullanımı Hakkında

39.A.00.002718
25.07.2014

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETÄ°M KURULU BAÅžKANLIÄžI’NA

BilindiÄŸi üzere 23.06.2009 tarih ve 5967 sayılı “E Logo'nun Kullanımı” konulu bölge eczacı odası yazımız ile,

“E” logonun eczanelerin,

•Açık kaldığı zaman aralığında yanması,
•Gece nöbetleri esnasında yanıp sönmesi,
•Kapalı olduÄŸu zaman aralığında ise yanmaması, doÄŸrultusunda iÅŸlem yapılmasının uygun görüldüÄŸü bildirilmiÅŸtir.

BirliÄŸimize Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen 11.07.2014 tarih ve 84594 sayılı yazı ile ise,

12.04.2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüÄŸe giren Eczacılar ve Eczaneler Hakkında YönetmeliÄŸin 25. maddesinin 2. fıkrasının ve 3. fıkrasının;

“(2) Eczanelerin sadece görülebilir cephelerinden birine ve eczane olarak kullanılacak yerin sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, eczanenin adını gösterir, özellikleri Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından standardize edilmiÅŸ ışıklı veya ışıksız levha konulur.

(3) Eczanelerin dış cephesine, asgarî ve azamî ebatları ile renkleri Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından belirlenen standartlarda, iki cepheden kolayca görülecek yükseklikte olmak kaydıyla “E” logolu ışıklı levha konulur. Eczanelerin önüne, cadde ve sokaklara seyyar veya totem tabela, afiÅŸ ve benzeri gibi haksız rekabet oluÅŸturacak tabela ve cisimler konulamaz. Vitrinlere ürün tanıtımı amacıyla levha veya ilân yapıştırılamaz.” ÅŸeklinde düzenlendiÄŸi,

Nöbetçi eczane ararken yanılmalara neden olabileceÄŸi sebebi ile nöbetçi olmayan eczanelerin ışıklı tabelalarının yakmalarının yasaklanması yönünde Kurumunuza talepler ulaÅŸtığı bildirilmiÅŸ olup, konunun BirliÄŸimizce deÄŸerlendirilmesi istenmektedir.

Kurumun yazısı ekte iletilmekte olup, bilgilerinizi ve Kurumun yazısına istinaden E-logo konusunda 23.06.2009 tarihli yazımızda belirtilen hususlara uyulması konusunun tüm üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY
Genel Sekreter

Kurum yazisi icin tiklayiniz.