Cizre'de Yaşanan Çatışma Ortamı Sağlığı ve İnsan Hayatını Tehdit Etmektedir



Ülkemiz bir süredir giderek artan terör, çatışma ve şiddet sarmalında kanlı kardeş kavgaları içerisine çekilmeye çalışılmaktadır. Her gün gelen şehit haberleri ve ölümler yüreklerimizi dağlarken yaratılmak istenen bu kaos ve çatışma ortamı masum halkın sağlığını etkiler, insan haklarını ve yaşamı tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.

Son olarak Cizre’de ilân edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların gıda, su, elektrik gibi temel yaşamsal ihtiyaçlara ve sağlık hizmetlerine ulaşmak konusunda büyük güçlüklerle karşı karşıya olduğuna dair haberler basına yansımaktadır.

Cizre’de hastane ve sağlık kuruluşlarına ulaşılamadığı, ambulansların hizmet vermekte zorlandığı, eczanelerin açılamadığı, nöbetçi eczanelerin bile çalışamaz hale geldiği ifade edilmektedir. Hastaların ilaca ve sağlık hizmetlerine erişememesi, bilhassa acil tedavi gerektiren durumlarda ölüm yahut sakatlık gibi çok ciddi riskleri beraberinde getirecektir.

Halk sağlığını önceleyen bir mesleğin mensupları olarak biz eczacılar, daha fazla can kaybı yaşanmadan ve yarın çok geç kalmadan ülkemizde sevgi, barış, kardeşlik ve sükûnet ortamının bir an önce tesis edilmesi, bölgede neredeyse durma noktasına gelmiş, en temel insani hak olan ilaç ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi için gereken adımların bir an önce atılması çağrısında bulunuyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ