LEUKERAN İSİMLİ İLACIN TEMİNİNDE SORUN YOK


LEUKERAN İSİMLİ İLACIN TEMİNİNDE SORUN YOK
SABİT KUR UYGULAMASI İLAÇLARIN BULUNMASINI ENGELLİYOR

Değerli Basın Mensupları,
Bugün bazı medya organlarında çıkan “piyasada bulunmayan ilaçların korsan olarak temin edildiğine” ilişkin haberlerle ilgili bazı bilgileri paylaşmak gereği duyduk.

Öncelikli olarak belirtmekte fayda var; bir biçimde üretilmeyen kimi ilaçlar yurt dışından getirilmesi için uygulanan sabit kur, ithalatçı firmaların kar edemedikleri gerekçesiyle ilaçları getirmeyi durdurmasına neden oluyordu. Çünkü firmaların getirdikleri ilaçlar için uygulanan Euro değeri, kurun gerçek fiyatı olan 3 Tl civarından değil, 2.07 TL’den işlem görmeye başlamıştı. Başka bir ifadeyle, bu iki fiyat arasındaki farkı çok bulan firmalar, ilaçları getirmek için isteksiz davranınca, çeşitli ilaçlar da “yok” a girme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Dolasıyla görülüyor ki, geçtiğimiz yıllara oranla işlem değeri yükseltilen Euro değeri yine de yeterli değildir.

Ancak; haberde ismi geçen “Leukeran” isimli ilaç için böyle bir tehlike şu an için söz konusu değildir. Üretici firmanın anlaşmalı olduğu bir ecza deposu tarafından sorunsuz bir biçimde temin edilmektedir. Depo yetkilileriyle yaptığımız görüşme sonrasında, bu ilaca ulaşmak isteyenlerin herhangi bir sorun yaşamadan ilaçlarını temin edebileceklerini belirtmek isteriz.

Vatandaşlarımız, Leukeran isimli ilaç için, “ilgili ecza deposu aracılığıyla ilacın temin edilebildiği” bilgisi ile en yakın eczaneye gidip ilaca ulaşabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ