Smart Eczane Projesi Pilot Bölge Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı

Smart Eczane Projesi Pilot Bölge Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı


Türk Eczacıları Birliği tarafından yürütülmekte olan Smart Eczane Projesi kapsamında, 8 eczacı odasından toplam 276 eczanede başlatılan pilot uygulama ile ilgili olarak deneyimlerin paylaşılacağı ve değerlendirmelerin yapılacağı eğitim programı 20-21 Haziran 2015 tarihlerinde Ankara’da düzenlenmişti.


Smart Eczane Projesinin ikinci safha değerlendirme toplantısı 26-27 Ekim 2015 tarihlerinde Ankarada gerçekleştiriliyor. Projede yer alan pilot eczacı odalarından koordinator eczacıların ve eğitici eczacıların yanı sıra TEB Merkez Heyeti II.Başkanı Arman Üney, TEB Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran ve Akademi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar’ın katıldığı değerlendirme toplantısı iki gün sürecek.


Programının ilk gününde açılış konuşmasını yapan Ecz. Arman Üney, Smart Eczane Projesinin 8 Aralık 2014 tarihinde yapılan ilk toplantısından bu yana yapılan çalışmalara kısaca değindi ve Haziran ayında yapılan ilk değerlendirme toplantısı sonrasında eczacı odalarının proje kapsamında yaptıkları çalışmaların önemini ve değerini vurguladı ve tüm katılımcıların sağladıkları katkılardan ötürü teşekkürlerini sundu.


Açış konuşmaları kapsamında, proje danışmanları ACPE Mesleki İşler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Mike Rouse ve Pharma Expert Eğitim ve Yeterlilik Gelişimi Birimi Başkanı Dr. Ecz. Arijana Mestrovic pilot uygulama yapılan 8 odanın geribildirim sunumlarını merakla beklediklerini ifade ettiler.

Pilot uygulamanın yapıldığı eczacı odalarından meslektaşlarımız, bölgelerinde yaptıkları proje uygulamalarına dair deneyimlerini ve sayısal verileri ve proje hakkındaki genel izlenimlerini katılımcılarla paylaştılar ve yaptıkları sunumların ardından proje danışmanları Mike Rouse ve Arijana Mestrovic tarafından yöneltilen soruları yanıtlandırdılar.

Değerlendirme toplantısının yarım gün sürecek olan ikinci gününde, once Smart Eczane Projesi için belirlenen ikinci modül olan Diyabet Modülü için TEB Eczacılık Akademisi tarafından hazırlanan Eğitim Modülü katılımcılara tanıtılacak ve ardından, proje ile ilgili olarak bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.