CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Onuncu Yıl Nutku'nda, bu günü, ‘’en büyük bayram’’ ilan etmiştir.

Bugün, büyük bir savaşın ardından, küllerinden yeniden doğarak kurulan bir devletin zafer günüdür. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92 nci yıldönümünde, birlik ve beraberliğimizin sürekliliğini sağlama azmi ve kararlılığı ile başta tüm meslektaşlarımız olmak üzere, ülkemizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarız.

Modern Türkiye’nin doğum günü olan 29 Ekim, kendini bilimin ve çağdaş Türkiye’nin sözcüsü olarak kabul eden biz eczacılar için de ayrı bir değer taşımaktadır. 92 yıl önce başlattığı uygarlık yolculuğunu, bugün de kararlı adımlarla sürdüren Cumhuriyet’imiz için halkından ve kurumlarından aldığı destek hayati derecede önemlidir.

Ülkemiz insanlarının, çağdaş dünya ile bütünleşmesinin ve uygarlığın tüm nimetlerinden yararlanmasının da yine Cumhuriyet şemsiyesi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçtiği asla unutulmamalıdır. Kendini bilimin ve çağdaş Türkiye’nin geleceğine adamış bir meslek örgütü olarak biz eczacılar da, bu uygarlık yolculuğunu, kararlı adımlarla sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu bilinçle Birliğimiz, aydınlık bir Türkiye için gelecekte de sorumluluklarının gereğini yerine getirme gücünde ve kararlılığındadır.

Daha nice bayramları birlikte kutlamak dileğiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun.


TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ