ECZ. NUR IŞIK BOYACIGİLLER’İ SAYGIYLA ANIYORUZ

ECZ. NUR IÅžIK BOYACIGÄ°LLER’Ä° SAYGIYLA ANIYORUZ

Türkiye Eczacılık tarihine adını altın harflerle kazımış olan Ecz. Nur Işık Boyacıgiller’i aramızdan ayrılışının 16. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Boyacıgiller, Türkiye’de eczacı kooperatiflerinin kurulması, geliÅŸmesi ve kurumsallaÅŸmasında, kooperatifçilik bilincinin yaygınlaÅŸmasında ve eczacılık alanının çaÄŸdaÅŸ bir yüze kavuÅŸmasında önemli roller oynamış yeri doldurulamaz bir deÄŸerimizdir.

ÇaÄŸdaÅŸ Eczacılık Hareketinin büyük önderi, EDAK Ecza Koop. kurucularından Boyacıgiller’in mirasını sürdürmek ve gelecek kuÅŸaklara devretmek gibi tarihsel bir sorumluluÄŸumuz bulunuyor.

Bu nedenle kooperatiflerimizi geliÅŸtirmek ve güçlendirmek için var gücümüzle çalışmak gerektiÄŸine inanıyoruz. Ä°lacın meta deÄŸerinden baÅŸka sosyal deÄŸerini görmeyenlere, saÄŸlığı sadece kâra tahvil eden üretim ve dağıtım tekellerine karşı kendi öz örgütlülüÄŸümüzü, birlikteliÄŸimizi, dayanışmamızı güçlendirmek; geleceÄŸimizi kazanmak zorundayız. Ä°nanıyoruz ki ancak o zaman Işık Boyacıgiller rahat uyuyacaktır.

Işık Boyacıgiller’in anısı önünde saygıyla eÄŸiliyoruz. Mücadelesi mesleÄŸimizin geleceÄŸine ışık tutmaya devam edecektir.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ MERKEZ HEYETÄ°