Kadın Eczacılar 8 Mart’ta Ankara’da Bir Araya Geldi

Kadın Eczacılar 8 Mart’ta Ankara’da Bir Araya Geldi


Kadın eczacılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türk Eczacıları BirliÄŸi ev sahipliÄŸinde Ankara’da bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri; Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ümran PelenkoÄŸlu, Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Mine ErdoÄŸan, Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, Bölge Eczacı Odalarının kadın yöneticileri ve delegeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi önceki dönem yöneticilerinden oluÅŸan heyetin Anıtkabir ziyaretiyle baÅŸladı. Aslanlı Yol’da baÅŸlayan tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılması ve ardından Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanmasıyla devam etti.

Ata’nın huzurunda baÅŸlayan etkinlik, Kadın Liderler Akademisi EÄŸitimi ile devam etti. EÄŸitimin açılış konuÅŸmasını yapan Türk Eczacıları BirliÄŸi Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Ecz. Aylin Yalçınkaya, konuÅŸmasında kadınların karşı karşıya kaldığı sorunlara deÄŸindi ve Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin bugüne kadar kadın saÄŸlığı alanında yaptığı çalışmaları içeren sunumu katılımcılarla paylaÅŸtı.

Program, Eğitmen Suna Okur tarafından verilen Kadın Liderler Akademisi Eğitimi ile devam etti.

Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü etkinliÄŸi; 64. Hükümet Çevre ve Åžehircilik Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ecz. Lütfiye Ä°lksen CeritoÄŸlu Kurt, Adalet ve Kalkınma Partisi KahramanmaraÅŸ Milletvekili Ecz. Nursel ReyhanlıoÄŸlu, Bölge Eczacı Odalarının kadın yöneticileri ve delegeleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi önceki dönem yöneticileri, eczacılık fakültelerinin dekan ve akademisyenlerinin katıldıkları akÅŸam yemeÄŸi ile son buldu.