Sağlıklı Yaşlanma Projesi Başladı

Sağlıklı Yaşlanma Projesi Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara İl Müdürlüğü, Türk Eczacıları Birliği, Hacettepe Üniversitesi, Chemnitz, Uppsala, Maastricht Üniversiteleri ile Dünya Yaşlılık Derneği ve SADEFE ortaklığında yürütülen Sağlıklı Yaşlanma Projesi’nin açılış töreni Yaşlılar Haftası’nın içerisinde bulunan 21 Mart Çarşamba günü Ankara’da düzenlendi.

Sağlıklı Yaşlanma Projesi, Türkiye ve Avrupa’da yaşayan Türk yetişkinlerin sağlıklı yaşlanması ile ilgili olarak Avrupa Birliği Erasmus+ çerçevesinde yürütülecek. Projenin ortaklarından olan Türk Eczacıları Birliği, bu doğrultuda başlangıçta 60 gönüllü eczacıya eğitim verecek. Pilot uygulamanın ardından, hazırlanan eğitim tüm eczacıların faydalanımına sunulacak. Proje kapsamında eczacılar ile yaşlı hastalar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve hastaların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Açılış töreninde konuşan Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, projenin önemine değindi ve proje kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, proje kapsamında yapılan işbirliklerinin öneminin altını çizdi ve eczacının sağlık sisteminde oynadığı kilit rolden bahsetti. Çolak, proje çerçevesinde geliştirilecek eğitim modülüyle eczacıların bilgilerini güncelleyeceklerini ve standartlaştıracaklarını; eczacıların Türkiye ve Avrupa’daki Türkçe konuşan topluluklara daha yetkin bir danışmanlık hizmeti vermelerini sağlayacaklarını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı yaptığı konuşmada projenin önemine değindi. SGK Başkanı aynı zamanda, ortak deneyim paylaşımı ve işbirliğini çok değerli bulduklarını, Türk Eczacıları Birliği’nin SGK’nın en önemli ortaklarından birisi olduğunu vurguladı.