1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun

Bugün emeğin, birliğin,  dayanışmanın, mücadelenin, işçinin, emekçinin günü. Bugün emeğiyle bir dünya var edenlerin, emeğiyle bu ülkenin değerlerini üretenlerin günü.

19’uncu yüzyılda emeğin hakkı ve onuru için mücadele başlatan Amerikalı işçilerden bu yana 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanında mücadele ile anılmış; daha eşit, daha adil çalışma koşulları talep edenlerin sesini yükselttiği bir gün haline gelmiştir.

Biz, üyelerinin haklarını  savunan ve insan sağlığını önceleyen bir sağlık meslek örgütü olarak; 2017 yılında en az 2006 işçinin çalışırken hayatını kaybettiğini ve okul sıralarında olması gereken sayısız çocuğun sağlıksız ve güvencesiz ortamlarda çalıştığını bir kez daha hatırlatıyoruz. İş kazalarının önlenebilir olduğunun, çocuklardan gelin de işçi de olmayacağının altını çiziyor; emek sömürüsüne ve güvencesiz çalışmaya dur diyecek kapsamlı politikalar üretilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Türk Eczacıları Birliği olarak; adil, eşit, demokratik ve özgür yarınlar dileğiyle başta sağlık emekçisi olan eczacılarımız olmak üzere emeğiyle umudu çoğaltan, emeğiyle ülkeyi daha yaşanabilir hale getiren tüm emekçilerimizin bayramını kutluyoruz.

Türk Eczacıları Birliği