Rehber Eczanem Programı Gelişim Çalıştayı Ankara’da Gerçekleştirildi.

Rehber Eczanem Programı GeliÅŸim Çalıştayı  Ankara’da GerçekleÅŸtirildi.



Türk Eczacıları BirliÄŸi Rehber Eczanem Programı GeliÅŸim Çalıştayı 6-7 Haziran 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleÅŸtirildi.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri ve Program Genel Koordinatörü Ecz. Arman ÜNEY yaptığı açılış konuÅŸmasında,  yaklaşık 3,5 yıldır devam eden Rehber Eczanem Programında bölge eczacı odalarımızın özverili emekleri ile gelinen aÅŸamayı, iyileÅŸtirme ve geliÅŸtirme çalışmaları çerçevesinde yapılandırılan yeni dönem uygulama planı taslağına katılımcılarla paylaÅŸtı. 2018 yılında uygulamaya alınacak Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon modülleri, yeni dönemde oluÅŸturulması hedeflenen Rehber Eczanem Programı Ulusal Yürütme Komitesi hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptı. Üney, program ekibi ve odalarımızın deÄŸerlendirmeleri ile oluÅŸturulacak program stratejik planı ve büyük bir özveri ve heyecanla programa sahip çıkan tüm eczacılarımızın katkıları ile önümüzdeki süreçte Programı daha da ileriye taşımakta kararlı olduklarını ifade etti.

Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in ardından söz alan Rehber Eczanem Program Danışmanları Prof. Dr Åžule RabuÅŸ,  Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE) Mesleki Ä°ÅŸler Direktör Yardımcısı ve Uluslararası Hizmetler Direktörü Ecz.Micheal Rouse ve Pharma Expert Consultancy and Education EÄŸitim ve Yeterlilik GeliÅŸimi Birimi BaÅŸkanı Doç.Dr. Ecz. Arijana Mestrovic Rehber Eczanem Programı’na iliÅŸkin görüÅŸlerini ve Programın ülkemizdeki eczacılık uygulamalarının geliÅŸtirilmesi ve iyileÅŸtirilmesi yönündeki önemli katkılarından bahsederek programın ulaÅŸmış olduÄŸu aÅŸamadan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ä°ki gün süren yoÄŸun Çalıştay programı sürecinde öncelikli olarak Rehber Eczanem Programı’nın 2018 ve 2019 yılına dair taslak uygulama planı, Rehber Eczanem Program ekibi yöneticilerinden Ecz. Vildan Özcan tarafından bölge koordinatörlerinin deÄŸerlendirmelerine sunuldu.

Katılımcılar farklı gruplar halinde sürdürdükleri çalışmalarda eÄŸitim modülleri, eÄŸitici eÄŸitimleri, bölge eÄŸitimleri, portal kullanımı ve program motivasyonu baÅŸlıkları hakkında görüÅŸ ve önerilerini ifade ettiler.

Program Danışmanları Doç Dr. Arijana Mestroviç ve Ecz. Mike Rouse’un moderatörlüÄŸünde gerçekleÅŸtirilen ikinci gün programında ise katılımcıların en uygun fırsatlarla tanışmasına öncülük etmek, baÅŸarılı örnekleri ve en iyi modelleri paylaÅŸmak yeni fırsatlar yaratmak, en baÅŸarılı fikirleri toplamak adına altı ÅŸapka deÄŸerlendirme yöntemi kullanılarak programın daha iyi noktalara taşınmasını saÄŸlayacak önemli çıktılar oluÅŸturuldu. Katılımcılar motivasyonel görüÅŸme ve yöntemleri konusunda bir eÄŸitim programına dahil oldular ve ardından örnek olay incelemesi ile aldıkları bilgileri deneyimleme imkanı buldular.

Rehber Eczanem Programı 2. GeliÅŸim Çalıştayı içerisinde aynı zamanda Rehber Eczanem Programının baÅŸarılı bir ÅŸekilde yürütüldüÄŸü bölgelerimizden koordinatörlerimiz de kendi deneyimlerini, kendi uygulama yöntemlerini, karşılaÅŸtıkları sorunları ve geliÅŸtirdikleri çözüm önerilerini katılımcılarla paylaÅŸma imkanı buldular.

6-7 Haziran tarihlerinde iki gün süren rehber Eczanem Programı 2. GeliÅŸim Çalıştayı, Program Koordinatörü ve Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney’in önümüzdeki dönem hedeflerine iliÅŸkin bölge koordinatörlerinden beklentiler ve Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak planlanan uygulama takvimine iliÅŸkini hatırlatmaları ve kapanış konuÅŸması ile son buldu.