Dünya Sağlık Örgütü – Türk Eczacıları Birliği - Sağlık Bakanlığı İşbirliği Değerlendirme Toplantısı

Dünya SaÄŸlık Örgütü – Türk Eczacıları BirliÄŸi - SaÄŸlık Bakanlığı Ä°ÅŸbirliÄŸi DeÄŸerlendirme Toplantısı 

Dünya SaÄŸlık Örgütü Türkiye TemsilciliÄŸi, SaÄŸlık Bakanlığı Halk SaÄŸlığı Genel MüdürlüÄŸü Kronik Hastalıklar ve YaÅŸlı SaÄŸlığı Daire BaÅŸkanlığı ve Türk Eczacıları BirliÄŸinden temsilcilerin katılımı ile 25.12.2018 Salı Günü Ankara’da iÅŸbirliÄŸi deÄŸerlendirme toplantısı gerçekleÅŸtirildi.

Toplantıda, Dünya SaÄŸlık Örgütü ve SaÄŸlık Bakanlığı ortaklığında Erzincan, Çankırı ve UÅŸak illerinde birinci basamak saÄŸlık kuruluÅŸlarında görev alan aile hekimleri ve diÄŸer saÄŸlık çalışanları aracılığı ile baÅŸlatılan “Türkiye’de Kan Basıncı Kontrolünün Ä°yileÅŸtirilmesi Projesi” ile BirliÄŸimiz tarafından Bölge Eczacı Odalarımız ve eczacılarımızın desteÄŸi yürütülmekte olan “Rehber Eczanem Programı” arasında etkin iÅŸbirliÄŸi süreçlerinin yapılandırılmasına iliÅŸkin fikir paylaşımlarında bulunuldu.

Toplantıya BirliÄŸimizi temsilen Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Rehber Eczanem Program Danışmanı Prof. Dr. Åžule RabuÅŸ ve TEB Rehber Eczanem Program Uzmanları Ecz. Vildan Özcan, Dr. Ecehan Balta ve Ecz. Gökberk BulmuÅŸ katılım saÄŸladı.

Dünya SaÄŸlık Örgütü’nden Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program Sorumlusu Prof. Dr. Toker Ergüder ve Temsilcilik uzmanları Doç. Dr. Tufan Nayır ve Dr. Ecz. Melda Keçik; SaÄŸlık Bakanlığı Kronik Hastalıklar ve YaÅŸlı SaÄŸlığı Dairesi’nden Daire BaÅŸkanı Uzm. Dr. Banu Ekinci, Tıb.Tek.Gülay SarıoÄŸlu ve Kurum uzmanları ile Proje Danışmanları Prof.Dr. Seçil Özkan ve Prof.Dr.Siren Sezer’in katılım saÄŸladığı toplantı; Sayın Uzm. Dr. Banu Ekinci’nin proje sunumu ile baÅŸladı. Ardından Türk Eczacıları BirliÄŸi Genel Sekreteri ve Rehber Eczanem Program Koordinatörü Ecz. Arman Üney tarafından Rehber Eczanem Programı hakkında detaylı bir sunum gerçekleÅŸtirildi.

Yapılan deÄŸerlendirmeler sonrasında; UÅŸak, Çankırı ve Erzincan illerinde baÅŸlatılacak olan Türkiye’de Kan Basıncı Kontrolünün Ä°yileÅŸtirilmesi Projesi’ne Rehber Eczanem Programı ile Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin de dahil olmasına karar verildi.

Hekimler ve eczacılar arasında daha yapılandırılmış ve iÅŸlevsel bir iÅŸbirliÄŸi ağının oluÅŸturulmasına; eczacılarımızı ve eczanelerimizi saÄŸlık sistemi içerisinde doÄŸru ve etkin bir biçimde konumlandırarak mesleÄŸimizi geleceÄŸe taşımamıza destek saÄŸlayacak bu Programın, toplumda kronik hastalıklar konusunda farkındalığın artırılmasına ve kan basıncı kontrolünün iyileÅŸtirilmesine ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz.
Bu vesile ile, Rehber Eczanem Programımıza bugüne kadar destek sunan tüm Bölge Eczacı Odası yöneticilerimize ve

Programımızın sahada hayat bulmasına imkan saÄŸlayan Rehber Eczacılarımıza bir kez daha teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz.