ÜTS Uygulamaları Konusunda TİTCK, SGK ve TÜBİTAK BİLGEM YTE ile Gerçekleştirilen Toplantı Hakkında

ÜTS Uygulamaları Konusunda TİTCK, SGK ve TÜBİTAK BİLGEM YTE ile Gerçekleştirilen Toplantı Hakkında

Ürün Takip Sistemi (ÜTS)’nin eczane uygulamalarını ve gündemde yer alan konuları birlikte değerlendirmek amacıyla Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE), Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacıları Birliği yetkilileri 7 Mart 2019 tarihinde TÜBİTAK BİLGEM Binasında bir araya geldi.

Toplantıya, TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Sayın Recep Uslu, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Serdar Türkaydın, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK BİLGEM yetkilileri katıldılar.

Toplantıda ayrıca,

• Şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için Ürün Takip Sistemi’nde Bayilik Başvuru İşlemlerine yönelik; Tıbbi Malzeme Sözleşmeli eczanelerimizden karşılanan diğer tıbbi malzemelere yönelik bayilik şartının kaldırılması;

• Tıbbi malzemelerin tekil takip sürecinde perakende satışlarında (geri ödeme bildirimi yapılmayacaksa) eczane otomasyon sistemleri üzerinden hasta bilgilerine ihtiyaç duyulmaksızın otomatik olarak tüketiciye verme bildirimlerinin yapılması;

• Medula Eczane Provizyon ve ÜTS sistemlerinin entegrasyon çalışmalarının eczaneler açısından en verimli hale getirilmesi yönünde çalışma yapılması konuları ile Medula ve ÜTS ile ilgili yapılması planlanan diğer çalışmalar görüşüldü.