DÜNYA ECZACILARI ANKARA’DA BİR ARAYA GELİYOR

DÜNYA ECZACILARI ANKARA’DA BÄ°R ARAYA GELÄ°YOR

Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP), 2. Bölgesel Konferansı’nı Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin ev sahipliÄŸinde 23-25 Ekim 2019 tarihleri arasında, “Birinci Basamak SaÄŸlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta GeleceÄŸe DoÄŸru Hamle”  teması ile Ankara’da gerçekleÅŸtiriyor.

Avrupa’da Ä°lk Bölgesel Konferans

Uluslararası Eczacılık Federasyonu ve Türk Eczacıları BirliÄŸi, eczanenin ve hastalara ÅŸifa olma arayışının bin yıllar öncesinde baÅŸladığı Anadolu’da; Avrupa’dan ve dünyadan önemli eczacılık alanının aktörlerini, liderlerini ve otoritelerini Ankara’da topluyor. 53 ülkeden, pek çok farklı alandan meslektaşımızı bir araya getirecek olan konferansın bir diÄŸer özelliÄŸi ise Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun Ä°stanbul’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi 69. Dünya Kongresi’nin 10. senesine denk geliyor olması.

Astana Deklarasyonu’ndan Sonra Avrupa’daki Ä°lk Konferans

“Birinci Basamak SaÄŸlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta GeleceÄŸe DoÄŸru Hamle” teması ile gerçekleÅŸecek Konferans, 2018 yılının yine aynı günlerinde yayınlanan Astana Deklarasyonu’ndan sonra FIP’ın Avrupa’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi ilk konferans olma özelliÄŸini taşıyor. “Herkes Ä°çin SaÄŸlık” vurgusunun öne çıktığı 1978 Alma Ata Deklarasyonu’ndan tam 40 yıl sonra 2018’de Astana’da toplanan Temel SaÄŸlık Hizmetleri Küresel Konferansı ile birinci basamak saÄŸlık hizmetinin önemi vurgulanmış;  güçlü saÄŸlık sistemleri aracılığıyla insanların saÄŸlığını korumayı ve geliÅŸtirmeyi önceleyen hükümet ve toplumların önemi vurgulanmıştı.

Astana Deklarasyonu sonrası baÅŸlatılan Bölgesel Konferansların ilki geçtiÄŸimiz Nisan ayında Ürdün’ün baÅŸkenti Amman’da gerçekleÅŸmiÅŸti. “GeleceÄŸi Birlikte DüÅŸünmek: Daha Ä°yi SaÄŸlık Hizmetleri Ä°çin Eczacılığı DönüÅŸtürmek” teması ile gerçekleÅŸen Birinci Bölgesel DoÄŸu Akdeniz Ülkeleri Konferansı’ndan sonra ÅŸimdi bu gündem ve arayışlar Türk Eczacıları BirliÄŸi’nin ev sahipliÄŸinde Türkiye’ye taşınıyor.

23-25 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleÅŸecek Konferans’a kayıt olmak ve Konferans programı hakkında detaylı bilgilere ulaÅŸmak için https://www.ankara2019.org/ adresi ziyaret edilebilir.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ