2019 Yılı Yardımcı Eczacı 4. Başvuru Dönemi Yerleştirme Sonuçları

2019 Yılı Yardımcı Eczacı 4. BaÅŸvuru Dönemi YerleÅŸtirme Sonuçları

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 27.12.2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüÄŸe giren Yardımcı Eczacı Çalışması ve YerleÅŸtirilmesine Dair Usul ve Esaslar doÄŸrultusunda,  yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacının çalışacağı eczaneyi kendisinin bulamaması halinde yapacağı iÅŸlemlerle ilgili olarak, Türk Eczacıları BirliÄŸi Eczacı Bilgi Sistemi aracılığıyla yürütülecek olan iÅŸlemler için tamamlanmış olan hazırlıklarımız kapsamında Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından da onaylanan  2019 Yılı Dördüncü BaÅŸvuru Dönemi Takvimi kapsamında; 

Bölge Eczacı Odaları tarafından, 7 Ekim 2019 – 18 Ekim 2019 tarihleri arasında yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacıların ön kayıt baÅŸvuruları alınarak kendilerine tercih iÅŸlemlerinde kullanacakları  kullanıcı adı ve ÅŸifreleri imza karşılığında verilmiÅŸ; Eczacı Bilgi Sistemi (EBS) üzerinden açılan ekran aracılığıyla 21 Ekim 2019 – 24 Ekim 2019  tarihleri arasında il tercih iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Yapılan baÅŸvuru ve tercih iÅŸlemlerine istinaden, yerleÅŸtirme iÅŸlemi tamamlanmış olup, 2019 Yılı 4. BaÅŸvuru Dönemi YerleÅŸtirme Sonuçları, tercihlerin gerçekleÅŸtirildiÄŸi ÅŸifreli alanda yayımlanmıştır.

YerleÅŸtirme sonuçları, ilgili Bölge Eczacı Odaları tarafından,  yardımcı eczacıya, ilgili il saÄŸlık müdürlüÄŸüne ve yardımcı eczacı çalıştıracak eczacıya bildirilecektir.

Dördüncü BaÅŸvuru Döneminde;

150 eczacı Bölge Eczacı Odalarına ön kayıt yaptırmış; 131 eczacı tercih ekranı aracılığıyla il tercihi yapmış; 3 eczacı, il tercihi yaptıktan sonra çalışmaya baÅŸlamış olup; 123 eczacı Yardımcı Eczacı YerleÅŸtirme Sistemi tarafından yerleÅŸtirilmiÅŸtir.

Tercih sırasında “tercihlerime yerleÅŸememem durumunda sistem tarafından yapılacak yerleÅŸtirmeyi kabul ediyorum” seçeneÄŸini tercih etmemiÅŸ ve tek il tercihinde bulunmuÅŸ olan 5 eczacı bu nedenlerle yerleÅŸtirilememiÅŸtir.

YerleÅŸtirme iÅŸlemi gerçekleÅŸtirilen yardımcı eczacıların, Usul ve Esaslarda belirtilen gerekli tüm belgeleri il saÄŸlık müdürlüÄŸüne ibraz etmeleri gerekmektedir.

2019 Yılı için BeÅŸinci BaÅŸvuru YerleÅŸtirme Takvimi aÅŸağıdaki ÅŸekildedir;

* 02-13 Aralık 2019 tarihleri arasında, Bölge Eczacı Odaları tarafından, yardımcı eczacı

adaylarının ön kayıt baÅŸvurularının alınması ve ön kayıt sonrasında baÅŸvuru sahiplerine tercih

ekranı için kullanıcı adı ve ÅŸifrelerinin imza karşılığında verilmesi,

* 16-19 Aralık 2019 tarihleri arasında, Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından açılacak ekran

aracılığıyla adayların il tercih baÅŸvurularının gerçekleÅŸtirilmesi,

* 20 Aralık 2019, yapılan baÅŸvurular doÄŸrultusunda yerleÅŸtirmelerin gerçekleÅŸtirilmesi ve

sonuçların duyurulması.

Meslektaşlarımızın bilgisine ve dikkatine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Yardımcı Eczacılar Ä°çin 2019 Yılı 4. BaÅŸvuru Dönemi YerleÅŸtirme Sonuçlarına Göre Yapılacak Ä°ÅŸ ve Ä°ÅŸlemler Hakkında Bilgilendirme için tıklayınız.