FIP BAŞKANI DOMINIQUE JORDAN’DAN TÜM ECZACILARA

FIP BAÅžKANI DOMINIQUE JORDAN’DAN TÜM ECZACILARA

Tüm dünyadaki meslektaÅŸlarıma,

Hepimiz için büyük bir belirsizlik ve zorlukların olduÄŸu bir zamanda, hastaların tedavilerini aldıklarından emin olmak için toplulukların tam kalbinde çalışan sizlere teÅŸekkür etmek istiyorum. Eczacıların rolü çok önemlidir: SaÄŸlık zincirindeki önemli aktörlerdir. Basit rahatsızlığı veya kronik hastalığı olan hastalarla ilgilenerek, bilgi vererek ve triyaj yaparak, doktorlar, hemÅŸireler ve hastane acil servislerinin yükünü hafifletmektedirler.

FIP, üyelerinin farklı yönergelerine ek olarak, küresel olarak öne çıkan konularda üye organizasyonlarını ve eczacılarını desteklemek için elinden geleni yapıyor. Özellikle serbest eczane eczacıları, ekiplerinin yanı sıra hastalarını da korumak için uygun önlemleri almalıdır. Buna iliÅŸkin önerilerimizi burada bulabilirsiniz.

Bizler, uluslararası bir örgüt olarak sanal toplantılar ve e-posta yoluyla iletiÅŸimle, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gelecekteki toplantılar ve kongreler ile ilgili kararlarımızı adım adım ve farklı ülkelerin tavsiyelerine ve koronavirüs / COVID-19 durumunun evrimine göre vereceÄŸiz. Son olarak, koronavirüs / COVID-19 yönergelerimizi farklı dillere çevirmek için olabildiÄŸince hızlı çalışmanın yanı sıra, FIP web seminerleri saÄŸlamak ve koronavirus / COVID-19 ile ilgili yeni iletiÅŸim hatları açmak için bir plan geliÅŸtiriyoruz.

Deneyim ve bilgi paylaşımının önemini her zamankinden daha fazla biliyoruz. Ayrıca üye kuruluÅŸlarımızın koronavirüs / COVID-19 üzerindeki giriÅŸimlerini ve faaliyetlerini de bir araya getirmekte ve çevrimiçi bir alanda herkese serbestçe sunabilmekteyiz.

Bir kez daha, eczacılık alanından tüm dünyadaki insanlara hizmet etmek için çalışan, tedavinin sürekliliÄŸini saÄŸlayan ve bu salgınla mücadeleyi kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapan tüm uygulayıcılara, eÄŸitimcilere, bilim insanlarına ve yöneticilere teÅŸekkür ederim.

Başkanınız olmaktan gurur duyuyorum.

Dominique Jordan

Uluslararası Eczacılık Federasyonu Başkanı