2021 Yılı Yardımcı Eczacı İkinci Başvuru Dönemi Yerleştirme Sonuçları

2021 Yılı Yardımcı Eczacı Ä°kinci BaÅŸvuru Dönemi YerleÅŸtirme Sonuçları

Eczacılık Fakültelerimizin dönem mezunlarını vermeye baÅŸladığı bu yıl Haziran ayı başından itibaren, 827 mezun meslektaşımız Bölge Eczacı Odalarımızın katkıları ve kendi imkanları ile yaptıkları görüÅŸmeler sonucunda çalışacakları eczaneleri belirleyerek yardımcı eczacı olarak faaliyete baÅŸlamıştır.

Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 27.12.2018 tarihinde yayımlanarak yürürlüÄŸe giren Yardımcı Eczacı Çalışması ve YerleÅŸtirilmesine Dair Usul ve Esaslar doÄŸrultusunda, yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacının çalışacağı eczaneyi kendisinin bulamaması halinde yapacağı iÅŸlemlerle ilgili olarak, Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından da onaylanan 2021 Yılı Ä°kinci BaÅŸvuru Dönemi Takvimi kapsamında;

Bölge Eczacı Odaları tarafından, 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacıların ön kayıt baÅŸvuruları alınarak kendilerine tercih iÅŸlemlerinde kullanacakları kullanıcı adı ve ÅŸifreleri imza karşılığında verilmiÅŸ; Eczacı Bilgi Sistemi (EBS) üzerinden açılan ekran aracılığıyla 2-5 AÄŸustos 2021 tarihleri arasında il tercih iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Yapılan baÅŸvuru ve tercih iÅŸlemlerine istinaden, yerleÅŸtirme iÅŸlemi tamamlanmış olup, 2021 Yılı Ä°kinci BaÅŸvuru Dönemi YerleÅŸtirme Sonuçları, tercihlerin gerçekleÅŸtirildiÄŸi ÅŸifreli alanda yayımlanmıştır.

YerleÅŸtirme sonuçları, ilgili Bölge Eczacı Odaları tarafından, yardımcı eczacıya, ilgili il saÄŸlık müdürlüÄŸüne ve yardımcı eczacı çalıştıracak eczacıya bildirilecektir.

2021 Yılı Ä°kinci BaÅŸvuru Döneminde;

- Ön Kayıt Sonrası Tercih Yapan Eczacı Sayısı : 528

- Toplam Yerleştirilen Eczacı Sayısı: 473

- Tercih Sonrası, YerleÅŸtirme Öncesi, Çalışacakları Eczaneleri Kendi Bulan Eczacı Sayısı: 7

- Yaptıkları Tercihe Göre YerleÅŸtirilemeyen Eczacı Sayısı: 48

YerleÅŸtirme iÅŸlemi gerçekleÅŸtirilen yardımcı eczacıların, Usul ve Esaslarda belirtilen gerekli tüm belgeleri il saÄŸlık müdürlüÄŸüne ibraz etmeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine ve dikkatine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

Yardımcı Eczacılar Ä°çin 2021 Yılı Ä°kinci BaÅŸvuru Dönemi yerleÅŸtirme sonuçlarına göre yapılacak iÅŸ ve iÅŸlemler hakkında bilgilendirme için tıklayınız.