Eczaneler İçin Verbis Bildirimi Kapsamında Hazırlanan Örnek Envanter Hakkında

Eczaneler Ä°çin Verbis Bildirimi Kapsamında Hazırlanan Örnek Envanter Hakkında


VERBÄ°S bildirimi sırasında takip edilmesi gereken iÅŸlem adımlarının yer aldığı örnek video ve rehberin, Farma Inbox uygulaması (http://uygulama.farmainbox.com/uygulama.php) içinde yer aldığı 27.12.2021 tarihinde web sitemizde duyurulmuÅŸtu.


MeslektaÅŸlarımızın kullanıcı adı ve ÅŸifre ile eriÅŸim saÄŸladığı Farma Inbox uygulamasına, Verbis bildirimi kapsamında, eczaneler için hazırlanan örnek envanter de eklenmiÅŸtir.


Bu Envanter, Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından KiÅŸisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında çıkarılan Veri Sorumluları Sicili Hakkında Yönetmelik uyarınca öngörülen Envanter hazırlama yükümlülüÄŸünün yerine getirilmesini kolaylaÅŸtırma amacıyla örnek olarak hazırlanmıştır. Envanter, Verbis kaydına dayanak teÅŸkil etmesi sebebiyle, meslektaÅŸlarımızın eczaneleri için gerçekleÅŸtirdikleri Verbis kaydıyla uyumlu olmalıdır.


Envanterde yer alan bilgiler, her bir Eczaneye göre deÄŸiÅŸiklik gösterebilir. Her bir Eczacımız, kendi veri iÅŸleme süreçlerini dikkate alarak envanteri ÅŸekillendirmelidir.


Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.


TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ