ŞİDDETİN GÖLGESİNDE HİZMET SUNMAK İSTEMİYORUZ

ŞİDDETİN GÖLGESİNDE HİZMET SUNMAK İSTEMİYORUZ

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren bir eczacımızın, nöbet hizmeti sırasında bir hasta yakını tarafından çok ciddi fiziksel şiddete maruz kalması, olayın ardından meslektaşımız karakolda şikâyet aşamasında iken bu saldırganların farklı kişilerle bir kez daha eczaneye gelmeleri ve bu kez meslektaşımızın kardeşine şiddet uygulamaları nöbetlerde yaşanan güvenlik sorununun artık katlanılamaz bir seviyeye geldiğinin göstergesidir. Yaşanan olay sistematik bir şiddettir. Türk Eczacıları Birliği olarak saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz.

Halkımızın en yakın sağlık danışmanı olan eczacıların, can güvenliklerinin sağlandığı bir ortamda nöbet hizmeti sunmak istemesi en doğal haklarıdır. Ancak meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin yaşadığı şiddet olaylarına her geçen gün yenilerinin eklenmesi, ilaç ve eczacılık hizmetlerimizin güvenle sunumunu neredeyse imkânsız hale getirmiştir.

Hastalarımıza kesintisiz ve nitelikli ilaç - eczacılık hizmeti sunarken, her an şiddete uğrayabileceğimiz endişesi ile görev yapmak sürdürülebilir bir durum değildir.

Türk Eczacıları Birliği olarak sorunu defalarca dile getirmemize rağmen caydırıcı bir önlem alınmadığına üzülerek şahit oluyoruz. Bu durum, nöbet sunum sistemimizi mevzuat çerçevesinde ilgili kurullarımızda yeniden ele almamızı zorunlu kılmaktadır.

Türk Eczacıları Birliği olarak tüm yetkilileri eczacıya ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı en etkili önlemleri almaları konusunda bir kez daha göreve davet ediyor, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz.

Saldırıya uğrayan meslektaşımıza ve eczane çalışanlarımıza acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ