T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof.Dr.Vedat Işıkhan ile SGK Protokol Revizyonunda Ekonomik Düzenleme Konusunda Mutabakat Sağlandı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof.Dr.Vedat Işıkhan ile SGK Protokol Revizyonunda Ekonomik Düzenleme Konusunda Mutabakat Sağlandı

 

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, 07 Mart 2024 tarihinde, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof.Dr.Vedat Işıkhan’ı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda ziyaret etti.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof.Dr.Vedat Işıkhan’ın başkanlığında, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’nin protokol revizyonu ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Görüşmede, imzalanacak ek protokol ile eczacı indirim oranlarına esas olan satış hasılat baremlerinin % 64,27 oranında arttırılması; reçete hizmet bedellerinde % 64,27 oranında bir artışa ilave olarak reçete hizmet bedellerine tüm baremlere artı 1,25 TL eklenecek şekilde bir artış yapılması konusunda mutabık kalındı. SGK 2023-1 ve 2024/1 Ek Protokolleri ile Yapılan Eczacı İndirim Oranı – Barem – Reçete Hizmet Bedeli Düzenlemeleri Karşılaştırma Tablosu aşağıdaki şekildedir.

Protokol revizyonundaki diğer düzenlemeler ayrıca duyurulacaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

SGK 2023-1 ve 2024/1 Ek Protokolleri ile Yapılan Eczacı İndirim Oranı – Barem – Reçete Hizmet Bedeli Düzenlemeleri Karşılaştırma Tablosu için tıklayınız.