Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr.Merve Akın ile Yapılan Görüşme

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr.Merve Akın ile Yapılan Görüşme


Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve TEB Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, kamu hastanelerinde görev yapan eczacıların taleplerini iletmek üzere 23.06.2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ü ziyaret etmişti.

Sayın Müsteşarın yaptığı yönlendirme doğrultusunda, TEB Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, sağlık çalışanlarının performans değerlendirmesine yönelik olarak hazırlamakta oldukları yönetmelik değişikliği ile ilgili olarak, T.C.Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr.Merve Akın ile 08.07.2015 Çarşamba günü bir görüşme gerçekleştirdi.

TEB Merkez Heyeti Üyesi ve TEB Kamuda Çalışan ve Eczanesi Olmayan Eczacılar Komisyonu Başkanı Ecz.Bülent Varel ile Komisyon Üyeleri Uzm.Ecz.Gülcan Uryan, Uzm.Ecz.Ersin Güner ve Ecz.Ömer Lütfi Suiçmez’in katıldığı görüşmede, 14.02.2013 tarih ve 28559 mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na Bağlı Sağlık Tesisleri’nde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikle ilgili olarak hastane eczacılarının yaşadığı sorunlar ve talepleri aktarıldı.

Kurum Başkan Yardımcısı Dr.Merve Akın, sağlık çalışanlarının performans değerlendirmesine yönelik olarak, yönetmelikte, ilgili tüm sağlık meslek mensuplarınca iletilen sorunların ve sıkıntıların giderilmesine yönelik köklü bir değişiklik yapmak üzere çalışmalarının sürdüğünü, sunduğumuz taleplerle ilgili olarak da, konu hakkında çalışmayı sürdüren daire başkanlığı ile de değerlendirme yaparak, geri bildirimde bulunacaklarını ve heyetimizi yeniden görüşmeye çağıracaklarını iletti.