SULTANAHMET’TEKİ PATLAMAYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ LANETLİYORUZ!

 

 

 

BASIN AÇIKLAMASI

SULTANAHMET’TEKÄ° PATLAMAYI GERÇEKLEÅžTÄ°RENLERÄ° LANETLÄ°YORUZ!

 

Her geçen gün içine çekilmeye çalışılan bu kaos ortamı ne yazık ki giderek tırmanıyor ve her güne ülkemizin doÄŸusundan batısından gelen acı haberlerle uyanıyoruz. 

Ä°stanbul Sultanahmet Meydanı’nda sabah saatlerinde meydana gelen patlamayı gerçekleÅŸtirenleri, kirli çıkarları uÄŸruna insanların hayatına kastedecek kadar gözü dönmüÅŸ bu alçakları lanetliyoruz!

Ülkemizin üzerine adeta kara bir bulut gibi çöken kirli ellerin, bizleri ayrıştırmaya, bölmeye gücü yetmeyecektir. Farklılıkların yüzyıllarca kardeÅŸçe hüküm sürdüÄŸü coÄŸrafyamızda beraberliÄŸimizi bozmaya çalışan herkese kardeÅŸ kalacağımızı bir kez daha göstereceÄŸiz.

Yaratılmak istenen bu korku ve kaos ortamında baÅŸta siyasi irade olmak üzere, demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaÅŸlarımıza düÅŸen görev, bugün her zamankinden çok kardeÅŸliÄŸe ve barışa duyulan özlem ile hareket etmek, bu kucaklaÅŸmanın saÄŸlanması için bütün gücüyle mücadele etmektir. 

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak, herkesi duyarlı ve aklıselim davranmaya çağırıyor, bir daha böyle olayların yaÅŸanmaması temennisi ile, yaralılara acil ÅŸifa, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, saldırıyı gerçekleÅŸtirenleri bir kez daha lanetliyoruz!

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ MERKEZ HEYETÄ°