8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında Yürütülen Çalışmalar Hakkında

40.A.00.001396

07.03.2016

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

Birliğimiz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ülkemizde kadın sağlığının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak için çeşitli çalışmalar yapılmıştır.

Bu doğrultuda meslektaşlarımız tarafından halkın bilgilendirilmesi amacı ile hazırladığımız;

- Meme Kanseri ve Erken Teşhis

- Kendi Kendine Meme Muayenesi

- Rahim Ağzı Kanseri (Serviks Kanseri)

- Menopoz Dönemi konularını içeren el ilanları Birliğimiz web sitesi üzerinden erişilebilir ve çıktısı alınabilir durumda olacaktır.

Yarın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirilecek olup yürütülen çalışmalar hakkında kamuoyu bilgilendirilmesi yapılacaktır. Kamuoyunda bu özel ve önemli güne ilişkin farkındalık yaratmak, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacı ile hazırlanan afişler, bölgelerimizdeki eczane sayıları kadar bastırılarak eczacılarımıza dağıtılmak üzere Bölge Eczacı Odalarımıza ulaştırılmıştır.

Aynı zamanda kadın sorunlarından eczacı sorumluluğuna pek çok konuya yer veren "8 Mart Özel Yayını" ve eczacılık mesleğinin her alanında hizmet veren kadın eczacılarımız ile yapılan röportajların yer aldığı "8 Mart Belgeseli" de yarından itibaren Birliğimiz yayın kanalı "Eczacı TV" üzerinden yayında olacaktır.

Ayrıca Birliğimiz tarafından 5510 Sayılı Kanun'un "Fiili Hizmet Süresi Zammı" başlıklı 40. Maddesinin İkinci Fıkrasına kamu eczacılarının da dahil edilebilmesi için yasa taslağı hazırlanmış olup TBMM'nde gerekli görüşmeler yapılmaktadır.

Bilgilerinizi ve Odanız üyesi eczacılarımızın konu hakkında bilgilendirilmesi için gereğini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY 

Genel Sekreter