Yurtdışı İlaç Reçetelerinde Eczanelerin Hizmet Bedeli Hakkında

39.A.00.004156
20.11.2014

BÖLGE ECZACI ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere Türk Eczacıları Birliği Yurtdışından İlaç Temini Biriminden temin edilmekte olunan ilaçlar için artık eczanelerin hasta başvuruları için alternatif birer irtibat noktası olduğu,

Evrakların bize ulaştırılmak üzere hasta/hasta yakını tarafından istenilen eczaneye teslim edilebileceği,

Eczacılarımızın yurtdışı ilaç ihtiva eden reçeteleri daha kolay bir şekilde karşılayabilmesi ve takip edebilmesi için bir yazılım geliştirildiği,

Bu yazılım ile reçete gönderimi yapan eczacılarımızın kayıtlarının tutulabileceği ve daha sonra kendilerine ödenecek hizmet bedelinin yine bu program sayesinde eczacılarımız tarafından da takip edilebileceği duyurulmuştu.

Birliğimizin konu ile ilgili çalışmaları tamamlanmış olup, eczacılarımıza vermiş oldukları bu hizmet bedeli 50 TL/Reçete olarak belirlenmiştir.

Eczacılarımızın Farmainbox sistemine kaydederek karşılamış oldukları reçetelere ilişkin hizmet bedeli hesaplanmasının esası, o reçete bedelinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan tahsil edilmiş olmasıdır.

Eczacılarımız hangi reçetelerin bedellerinin SGK tarafından karşılandığını hangilerinin karşılanmadığını yine Farmainbox sistemi içerisinde yer alan Yurt Dışından İlaç Temini Ön Kontrol Paneli üzerinden takip edebilecektir.

SGK kapsamı dışında kalan reçeteler için hizmet bedeli hesaplanması konusundaki çalışmalar ise halen devam etmekte olup, çalışmalar tamamlandığında ayrıca duyurulacaktır.

Konuya ilişkin kılavuz ve örnek fatura ekte yer almaktadır.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Uzm.Ecz.Harun KIZILAY

Genel Sekreter

Kılavuz için tıklayınız

Fatura Örneği İçin Tıklayınız