Türk Eczacıları Birliği TİTCK Kurum Başkanı'nı Ziyaret Etti

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve II. Başkanı Ecz. Arman Üney, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal ve Kurum Başkan Yardımcılarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında birçok konuda fikir alışverişinde bulunan Çolak ve Üney, hazırlanmakta olan Beşeri ve Tıbbi Ürünlerin İyi Dağıtım Uygulamaları Kılavuzu (GDP) hakkındaki Birliğimizin görüşlerini de aktardılar.

Diğer yandan, Kurumun 7 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koyduğu Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 20 nci maddesinin sekizinci fıkrasındaki değişiklik ile yapılan düzenlemenin; haksız rekabete yol açacak ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği, yerleşim birimlerinde zaten asimetrik bir dağılım gösteren eczanelerin dengesini olumsuz yönde bozacağı konusundaki görüşlerini ve birliğimizin konudan duyduğu rahatsızlığı ilettiler.

Ayrıca, Novagenix Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin çalışma alanları, faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Toplantı sonunda mesleğimizin kanayan yarası olan olan muvazaa konusunda Bakanlık tarafından hazırlanan muvazaa yönergesi için Birliğimizin de katılacağı bir muvazaa çalıştayı yapılmasına karar verildi.