AFAD Başkanlığı ve Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’a Birliğimiz Tarafından Yapılan Başvurular Hakkında

BilindiÄŸi gibi, "Geçici koruma" statüsüne alınan yabancılara verilecek saÄŸlık hizmetleri hakkında BaÅŸbakan Yardımcılığı tarafından 12.10.2015 tarihinde yayımlanan 2015/8 sayılı Genelge doÄŸrultusunda yapılan düzenlemeler kapsamında, 15.10.2015 tarihi itibariyle MEDULA-Hastane ve MEDULA-Eczane sistemleri kullanıma açılmıştır.

Ancak uygulamanın baÅŸlatıldığı günden bu yana geçen 10 günlük süre içinde eczaneler ve hastalar açısından bir çok sorun ve engel yaÅŸanmıştır. Bu sebeple BirliÄŸimiz tarafından AFAD (Afet Ve Acil Durum Yönetimi) BaÅŸkanlığı'na ve BaÅŸbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KurtulmuÅŸ’a gönderilen yazılar ile;

6643 sayılı Türk Eczacıları BirliÄŸi Kanunu’nun 39. Maddesinin (j) fıkrası ile “j) Eczanelerden saÄŸlık hizmeti satın alacak bütün kamu ve özel kurum ve kuruluÅŸlarla anlaÅŸmalar yapmak, imzalanan protokole uygun tip sözleÅŸmeleri bastırmak ve belirleyeceÄŸi bedel karşılığı eczanelere dağıtmak,” yetkisinin Türk Eczacıları BirliÄŸi Merkez Heyeti’ne verildiÄŸi belirtilerek; Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler için de BirliÄŸimiz ile Afet Ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı arasında Türkiye genelindeki tüm eczacılarımızı kapsayan genel bir protokol yapılarak belirsizliklerin ortadan kaldırılması amacıyla AFAD BaÅŸkanlığı ile BirliÄŸimiz arasında bir protokol yapılmak üzere görüÅŸmelerin yeniden baÅŸlatılması talep edilmiÅŸtir.

Yazıların birer örneÄŸi ekte yer almakta olup tüm meslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ
MERKEZ HEYETÄ°

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığına gönderilen yazı için tıklayınız.

Prof. Dr. Numan KURTULMUÅž'a gönderilen yazı için tıklayınız.