21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü Kutlu Olsun

Takvim 21 Aralık 1844’ü gösterdiğinde, İngiltere’nin Manchester kentinde 28 dokuma işçisi bir araya geldi ve 1’er sterlin vererek kurdukları ‘Rochdale Haksever Öncüleri‘ ismiyle modern kooperatifçilik hareketini başlattı. Bu örgütlü hareket, ilerleyen zamanlarda milyonlarca kişiye örnek oldu. İlk kooperatifin kurulmasının ardından bu yana dünyada pek çok şey değişti; kooperatifler, kâr hırsıyla hareket eden yapıların karşısında durmak için elzem hâle geldi.


Dayanışma, adalet, birlik, demokrasi, eşitlik, iş birliği kooperatifçilik dendiğinde akla gelen kavramlar; güvenli ve adil bir ekonomik geleceğin de olmazsa olmazları.


Ülkemizde yaklaşık 40 yıllık bir geçmişe sahip olan eczacı kooperatifleri de sosyal dayanışma örgütlülük bilinciyle kurulmuş, eczacıların en zor zamanlarında onlara umut olmuştur. Kâr dışında bir gayesi olmayan üretim ve dağıtım tekellerine karşı eczacıların öz gücü ve bilinciyle kurulan eczacı kooperatiflerimiz, küresel sermayenin karşısında emeği, sağlığı ve eczacıyı savunmak adına elimizdeki en büyük güçlerden birisidir.
Küresel tekellere karşı eczacıların can simidi olan kooperatiflerimiz; geleceğimizin, mesleğimizin, meslek onurumuzun da teminatıdır. Unutulmamalıdır ki geçtiğimiz sıkıntılı dönemleri atlatmamızın yolu örgütlü davranmaktan ve örgütlerimize sahip çıkmaktan geçer.


Türk Eczacıları Birliği olarak;

Nur Işık Boyacıgiller, Neşe Gülersoy, Naci Doğan başta olmak üzere karınca titizliği, kararlılığı ve azmiyle kooperatifçiliğe emek veren herkesi saygıyla, minnetle anıyor; 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyoruz.


TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ