14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN

14 Mart 1827’de Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kurulduğu gün, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Bu tarihin bayram olarak ilk kez kutlanması ise 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. İşgali protesto eden tıbbiye öğrencilerinin dönemin hocaları ve doktorlarıyla birlikte düzenledikleri gösteriler, tarihe tıp mesleği mensuplarının vatanı savunma hareketi olarak geçmiştir.

Hekimlerin tarihsel mücadelesinin ışığında, toplum sağlığını önceleyen bir sağlık meslek örgütü olarak mesleklerinin kutsallığını ve zorluklarını özveriyle taşıyan tüm hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyoruz.

Toplumun daha nitelikli bir sağlık hizmetine ulaşmasının temel koşullarından birisinin meslek güvenliği olduğunu hatırlatıyor; sağlıkta şiddetin çözümüne yönelik önleyici ve koruyucu düzenlemelerin bir an evvel hayata geçirilmesi talebimizi tekrarlıyor, tüm sağlık çalışanlarının güvenli gelecek talebini yineliyoruz.

Tüm sağlık çalışanları ile beraber sesimizi çoğaltmaya devam edeceğimiz, daha nice 14 Mart’ları ve 14 Mayıs’ları dayanışma duygusuyla birlikte kutlayacağımız günler temennisiyle Tıp Bayramı’nı bir kez daha kutluyoruz.

Türk Eczacıları Birliği
Merkez Heyeti