SGK’nın Kurum Hekimliklerinde, Belediye, Huzurevi ve Medikososyal Polikliniklerinde E-Reçete Uygulaması İle İlgili Duyurusu Hakkında

SGK’nın Kurum Hekimliklerinde, Belediye Polikliniklerinde, Huzurevi Polikliniklerinde ve Medikososyal Polikliniklerinde E-Reçete Uygulaması Ä°le Ä°lgili Duyurusu Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sayfasında  20 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan duyurular ile, iÅŸ yeri hekimliklerinde, kurum hekimliklerinde, belediye polikliniklerinde, huzurevi polikliniklerinde ve medikososyal polikliniklerinde yürütülen elektronik reçete uygulamaları konularında yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verilmiÅŸ, bu duyurular hakkında www.teb.org.tr aracılığıyla meslektaÅŸlarımız bilgilendirilmiÅŸti.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 31.07.2018 tarihinde “Kurum Hekimliklerinde, Belediye Polikliniklerinde, Huzurevi Polikliniklerinde Ve Medikososyal Polikliniklerinde E-Reçete Uygulaması Ä°le Ä°lgili Duyuru” baÅŸlığı ile, yeni bir duyuru yayımlanmış olup, ÅŸu ÅŸekildedir:

 “BilindiÄŸi üzere 20.07.2018 tarihinde Kurumumuz internet sayfasında yayımlamış olduÄŸumuz duyuru ile 01.10.2018 tarihinden itibaren diÄŸer 1. basamak saÄŸlık hizmet sunucularında da (Kurum hekimlikleri, Belediye poliklinikleri, Huzurevi poliklinikleri ve Medikososyal poliklinikleri) “Güvenli Elektronik Ä°mzalı” e-reçete uygulamasına geçileceÄŸi ve bu nedenle bahse konu saÄŸlık hizmeti sunucularınca e-reçete altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiÄŸi belirtilmiÅŸtir.

“Güvenli Elektronik Ä°mzalı” e-reçete uygulaması için https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor adresinden “SGK KURUMSAL HEKÄ°M ŞİFRESÄ°”ni alan ve “Güvenli Elektronik Ä°mza” yı temin eden hekimlerin Kurum tarafından oluÅŸturulan tesis koduna tanımlanabilmesi için;

- Adı-Soyadı,

- T.C. Kimlik Numarası,

- Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankasına kayıtlı mezuniyet tescil numarasını,

- Hekimlerin kullandıkları kişisel e-posta adreslerini,

 - Çalıştığı kurumdan görevlendirme yazısını, içeren bilgi ve belgelerin,

öncelikle medulayeniversiyon@sgk.gov.tr adresine elektronik posta olarak iletilmesi, daha sonra aynı evrakların fiziki olarak “SGK Hizmet Sunumu Genel MüdürlüÄŸü SaÄŸlık Yazılımları Daire BaÅŸkanlığı” adresine (Kent-Koop Mahallesi 1867. Cadde No:2 Batıkent/ANKARA) gönderilmesi gerekmektedir.

Hekim kayıtları yapıldıktan sonra hekim ayrılış ve yeni hekim baÅŸlangıçlarının da aynı yöntemle 1 iÅŸ günü içinde elektronik posta ve yazı ile Kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir.

Güvenli Elektronik Ä°mzalı” e-reçete uygulamasına sorunsuz olarak geçilebilmesi ve maÄŸduriyetlerin oluÅŸmaması için ilgili kurumlarca gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmaların tamamlanması gerekmektedir. Çalışmalarını tamamlayan saÄŸlık hizmet sunucularına 01.10.2018 tarihini beklemeden “Güvenli Elektronik Ä°mzalı” e-reçete uygulamasına geçebilmelerine olanak saÄŸlanmıştır.

Ä°lgililere önemle duyurulur.”

Tüm meslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

SGK’nın 20.07.2018 tarihli duyuruları için tıklayınız

SGK’nın 31.07.2018 tarihli duyurusu için tıklayınız