Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne Yazdığımız Yazı

Selçuk Üniversitesi RektörlüÄŸü’ne Yazdığımız Yazı

Ülkemizde, Eczacılık Fakültesi sayısı 2003-2004 öÄŸretim yılında 11 iken,  2012-2013 yılında 17’ye, 2018-2019 yılında 42’ye çıkmıştır. SaÄŸlık Bakanlığı rakamlarına göre, yıllık mezun sayısı 1600’ün üzerinde olmakla birlikte öÄŸrenci başına düÅŸen öÄŸretim üyesi sayısı azalmakta, tüm fakültelerde büyük farklılık göstermekte ve öÄŸretim üyesi/araÅŸtırma görevlisi sayısındaki yetersizlikler nedeniyle önemli sorunlar yaÅŸandığı bilinmektedir.

Selçuk Üniversitesi RektörlüÄŸü tarafından 20.12.2018 tarihinde yayımlanan "ÖÄŸretim Üyesi Ä°lanı”nda Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında Dr. ÖÄŸr. Üyesi olarak görev almak üzere baÅŸvuracak adaylar için aranan özel ÅŸart kısmına “Kimya Lisans mezunu olmak" ifadesinin yer alması nedeniyle, konu hakkında BirliÄŸimiz tarafından RektörlüÄŸe ekteki yazımız gönderilmiÅŸtir.

Multidisipliner bir alan olan eczacılık eÄŸitiminin, öncelikli olarak eczacılık fakültesi kökenli akademisyenler tarafından verilmesinin önemi ve gerekliliÄŸi net olup, konu BirliÄŸimiz tarafından yakından takip edilmektedir.

Tüm meslektaÅŸlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ

 Selçuk Üniversitesi RektörlüÄŸü’ne Yazdığımız Yazı: