Rehber Eczanem Programı Hakkında

Rehber Eczanem Programı Hakkında

 

4-5 Şubat 2019 tarihlerinde, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği ve T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kronik Hastalıklar Dairesi Başkanlığı’nın ortak olarak yürüttüğü Türkiye’de Kan Basıncının İyileştirilmesi Projesi’nin pilot uygulaması çerçevesinde, Rehber Eczanem Programı olarak Erzincan’dan sonra Sürekli Mesleki Gelişim, Farmasötik Bakım ve Hipertansiyon eğitimleri Uşak’ta gerçekleştirildi.

Programa, T.C. Sağlık Bakanlığı Kronik Hastalıklar Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Banu Ekinci, DSÖ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program Sorumlusu Prof. Dr. Toker Ergüder, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, öğretim üyeleri, Aile Sağlığı hekimleri, ebe-hemşire ve diğer ASM çalışanları katıldılar. 

Programda, Birliğimizi temsil eden Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri ve Program Koordinatörü Ecz. Arman Üney’in yanı sıra, Uşak Eczacı Odası Başkanı Ecz. Oğuz Kağan Şahin ve Uşak Eczacı Odası yöneticileri ile Uşaklı meslektaşlarımız bulundular.

Program çerçevesinde Prof. Dr. Mesut Sancar ve Rehber Eczanem Program Ulusal Eğiticisi Ecz. Koray Kaya ve program ekibi de sunumlar yaptı.

Pilot uygulama, 2019 yılı boyunca Uşak, Erzincan ve Çankırı illerinde devam edecek. Bu çerçevede 7-8 Şubat 2019 tarihleri arasında da Çankırı’da aynı eğitim programı gerçekleştirilecek.

Dünyada halihazırda 7 ülkede pilot olarak uygulanan bu program kapsamında, sadece Türkiye’de eczacılar da yer alıyorlar. Bu bakımdan, eczacıların program kapsamındaki başarısı, dünyada eczacıların kronik hastalık yönetim programlarında mesleki olarak daha etkin biçimde yer almasını beraberinde getirecek.