SALGINLA MÜCADELE EDEBİLİRİZ AMA İŞSİZLİKLE DEĞİL! 1 TEMMUZ’DA YÖK’ÜN ÖNÜNDEYİZ!

SALGINLA MÜCADELE EDEBÄ°LÄ°RÄ°Z AMA Ä°ÅžSÄ°ZLÄ°KLE DEĞİL!

1 TEMMUZ’DA YÖK’ÜN ÖNÜNDEYÄ°Z!

Basına ve kamuoyuna,

Tüm dünyayı etkileyen COVÄ°D 19 salgını süresince eczacılar, bütün saÄŸlık çalışanları gibi en büyük riskleri alarak mücadele ettiler. 52 meslektaşımızı 20 eczane çalışanımızı kaybettik. Bu mücadelemizin ödülü, mesleÄŸimizin geleceÄŸini riske atmak olmamalı.

Bundan sadece 23 gün önce “Kabul Etmiyoruz!” baÅŸlıklı bir basın açıklaması yazmış, yeni açılan eczacılık fakültelerine iliÅŸkin isyanımızı dile getirmiÅŸ, mesleÄŸimizin geleceÄŸinden endiÅŸe duyduÄŸumuzu ifade etmiÅŸtik. Bugün ise Fenerbahçe Üniversitesi’nde yeni bir eczacılık fakültesi açılacağını öÄŸrenmiÅŸ bulunmaktayız. Bugün itibariyle eczacılık fakültesi sayısı 57’ye yükselmiÅŸ oldu.

Defalarca dile getirdik: SaÄŸlık Bakanlığı’nın hazırladığı SaÄŸlıkta Ä°nsan Kaynakları 2023 Vizyonu’na göre 2023 yılında eczacı ihtiyacı 32 bin 900. Hâlihazırda bu sayı ise 41 bini geçmiÅŸ durumda. Peki, bu tabloya raÄŸmen yeni eczacılık fakülteleri açmaktaki ısrar neden? Bir mesleÄŸin geleceÄŸini tehlikeye atmakta, gençleri iÅŸsizlikle karşı karşıya getirmekte, ülkenin kaynaklarını plansızca kullanmakta neden ısrar ediliyor? Bu soruları soruyor, ancak yanıt bulamıyoruz. Yanıt aradığımız kapılar da açılmıyor.

O zaman biz de kapıda bekleyeceÄŸiz. Bir mesleÄŸin geleceÄŸi neden karartılıyor, gençlerin hayalleriyle neden oynanıyor, bu açıklanana kadar kapılarınızı aşındırmaya devam edeceÄŸiz.

Türk Eczacıları BirliÄŸi olarak mesleÄŸimize, mesleÄŸimizin geleceÄŸine sahip çıkıyor ve 1 Temmuz PerÅŸembe günü YÖK’ün önünde buluÅŸma çaÄŸrısında bulunuyoruz. Siyah çelengimizle orada olacağız, çünkü bu tabloda gerekli düzenlemeler yapılmazsa mesleÄŸimizin geleceÄŸi koskoca bir karanlıktan ibaret olacak.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BÄ°RLİĞİ